ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης: «Μη ενδεδειγμένη η πολιτική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μέσο πίεσης» (βίντεο)

Κ.Μητσοτάκης: «Μη ενδεδειγμένη η πολιτική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μέσο πίεσης» (βίντεο)

Το μήνυμα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα γενικότερο αίσθημα αισιοδοξίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο των New York Times Ρότζερ Κοέν στα πλαίσια του Athens Democracy Forum.

«Επιτέλους αφήνουμε την κρίση πίσω μας, αν κοιτάξετε τους οικονομικούς δείκτες. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάνουμε μια καινούργια αρχή. Η Ελλάδα επέστρεψε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση, δε, για το πώς σχεδιάζει να πείσει τους Έλληνες όταν τελειώσει «ο μήνας του μέλιτος», ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «οι πολίτες νιώθουν καλύτερα για εμάς από όταν μας εξέλεξαν. Αυτός ο “μήνας του μέλιτος” βασίζεται περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «το να χρησιμοποιεί κανείς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση ως αντίβαρο για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη δεν είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική».

Για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε δείξει την ευαισθησία μας στις ανθρώπινες δυσκολίες. Δεν υπάρχει καμία αδυναμία στο ελληνικό κράτος να προστατεύσει τα σύνορά του. Μπορεί κανείς να είναι και ανθρωπιστής αλλά και αυστηρός όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς, δε, από έναν νεαρό Αφγανό για το ζήτημα παροχής ασύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «θα διασφαλίσω ότι οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου θα εξετάζονται έγκαιρα. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πρόσφυγες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.