ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη

Με απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Ειδικότερα στις 3/12/2015 ο βουλευτής της ΧΑ σε ομιλία του στην Βουλή, κατονόμασε την κυρία Κανέλλη ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Η καταδικαστική απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ ο εισαγγελέας της έδρας στη σχετική πρότασή του προς το δικαστήριο είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο βουλευτή της ΧΑ ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη

Σχετικά με την απόφαση για την καταδίκη του βουλευτή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, δήλωσε τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων. Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.