ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΝΔ: «Θα πάµε µπροστά στο αύριο ή θα παραµείνουµε δέσµιοι της µιζέριας του ΣΥΡΙΖΑ» (βίντεο)

ΝΔ: «Θα πάµε µπροστά στο αύριο ή θα παραµείνουµε δέσµιοι της µιζέριας του ΣΥΡΙΖΑ» (βίντεο)

Με κεντρικό προεκλογικό δίληµµα «ή θα πάµε µπροστά στο αύριο ή θα παραµείνουµε δέσµιοι της µιζέριας του ΣΥΡΙΖΑ» και µε πολιτικό πρόταγµα τη θετική ατζέντα της Νέας Δηµοκρατίας, που κωδικοποιείται στο τρίπτυχο «περισσότερες και καλύτερες δουλειές – λιγότεροι φόροι – ασφάλεια για όλους», κλιµακώνει την προεκλογική του στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως παρατηρούν αρµόδιες πηγές, «ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει τις τελευταίες ηµέρες της προεκλογικής εκστρατείας να προσπεράσει τις κούφιες αντιπαραθέσεις, τις οποίες προκαλεί ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να ταυτίσει τον πρωθυπουργό µε την οπισθοδρόµηση και το χθες».

Στο πνεύµα αυτό η τελική αντεπίθεση της Πειραιώς θα γίνει µέσω της προβολής των βασικών δεσµεύσεων της ΝΔ στους τοµείς της καθηµερινότητας, µε αιχµή την οικονοµία, την ασφάλεια, την παιδεία και την υγεία. Απέναντι στο ψευτοδίληµµα, όπως το περιγράφουν στο Μοσχάτο, «µε τους πολλούς ή µε την ελίτ», που επιστρατεύουν ο Αλέξης Τσίπρας και τα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Μητσοτάκης υπογραµµίζει πως το «γαλάζιο» πρόγραµµα εγγυάται τη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών µέσω της παραγωγής νέου πλούτου και της επανεκκίνησης της πραγµατικής οικονοµίας.

Το νέο σποτ
Στη ΝΔ επικεντρώνονται στη δεξαµενή των νέων ψηφοφόρων, η οποία, σύµφωνα µε εκτιµήσεις, υπερβαίνει τους 500.000, και στους αναποφάσιστους. Κατά πληροφορίες, µάλιστα, τις επόµενες ώρες αναµένεται να κυκλοφορήσει προεκλογικό σποτ που θα απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά, µε κεντρικά µηνύµατα «Αγαπώ την πατρίδα µου – θέλω να είµαι στην Ευρώπη – θέλω καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες».

Στοχεύοντας στη µεγαλύτερη δυνατή κοµµατική συσπείρωση, η Πειραιώς θα αυξήσει τις πιέσεις της προς τον ενδιάµεσο πολιτικό χώρο αλλά και τους µικρότερους πολιτικούς συσχετισµούς στα δεξιά της Ν∆. Υπό αυτό το πρίσµα ο κ. Μητσοτάκης ξορκίζει τη χαλαρή ψήφο αλλά και την πριµοδότηση, όπως λέει, κοµµάτων που δεν µπορούν να µεταβάλουν τους πολιτικούς συσχετισµούς. «Κλειδί» για την Πειραιώς θεωρείται η αύξηση της συµµετοχής, καθώς πιστεύουν ότι η «αφύπνιση» οµάδων ψηφοφόρων που απείχαν στις τελευταίες εκλογικές αναµετρήσεις θα αυξήσει το «γαλάζιο» προβάδισµα.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Ν∆ θα εντείνει τις αναφορές του στην ανάγκη να µην πάει καµία ψήφος χαµένη, προκειµένου το αποτέλεσµα της 26ης Μαΐου να αποτελέσει προάγγελο πολιτικής αλλαγής που θα επισφραγισθεί στις επικείµενες εθνικές εκλογές. Επιτελικοί παράγοντες του κόµµατος χαρακτήριζαν «ανάξιες σχολιασµού» τις χθεσινές πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί δώρου Χριστουγέννων, επιµένοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει καµία απολύτως συστολή να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνησή του απέρχεται».

Τα ίδια πρόσωπα εκτιµούν, εξάλλου, ότι η «επικοινωνιακή κατασκευή» της κυβέρνησης περί 13ης σύνταξης όχι µόνο έπεσε στο κενό, αλλά γύρισε και µπούµερανγκ, καθώς, όπως λέγεται, «µπροστά στα µηχανήµατα ανάληψης χρηµάτων κατέστη πρόδηλο ότι επρόκειτο για προεκλογικό επίδοµα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.