ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Οι 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σ.Κασσελάκης κέρδισε «δανεικό» χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές

Το μήνυμα του συνεδρίου ήταν... «μείνε μέχρι να φύγεις»

Οι 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σ.Κασσελάκης κέρδισε «δανεικό» χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές

Η σύγκρουση-«ανέκδοτο» του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο έλαβε τέλος και ο Σ.Κασσελάκης πήρε «ανάσα» αλλά για 100 ημέρες.

Γιατί η ουσία αυτή είναι: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί συντριβή, που σημαίνει ότι θα εκπέσει της δεύτερης θέσης και ίσως ακόμα και της τρίτης θέσης, τότε αυτομάτως αυτό θα σημάνει το «τέλος» του Σ.Κασσελάκη.

Βασικά ως «επιτυχία» θα χαρακτηριστεί, εκτός της διατήρησης της 2ης θέσης, το να κερδίσει το κόμμα ένα ποσοστό της τάξης του 15%.

Στην ουσία το μήνυμα του συνεδρίου ήταν… «μείνε μέχρι να φύγεις».

«To τέλος του Σ.Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι ευρωεκλογές» ήθελε να πει ο πρώην ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, αλλά είπε «Θα κριθούν όλοι από τα αποτελέσματα», μετά το φιάσκο του συνεδρίου.

Με αυτή την φράση απάντησε σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός του για την απόφαση του Συνεδρίου να μην προχωρήσουν οι εσωκομματικές εκλογές και να παραμείνει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τέσσερις συνεδριακές ημέρες έδειξαν το χάσμα που υπάρχει μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την εσωστρέφεια στην οποία βυθίζεται η Κουμουνδούρου, την ενότητα που γενικώς έχει χαθεί και γενικώς αναζητείται, τον διχασμό που πλεονάζει.

Και όλα αυτά χωρίς να στηθούν εσωκομματικές κάλπες για την ηγεσία του κόμματος.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απόφασισε να μην γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου πρόεδρου του κόμματος μπροστά στην διαφύλαξη της ενότητας και για να υπάρξει μία στοιχειώδης προετοιμασία για τις ευρωκάλπες.

Αν συνυπολογίσει κανείς την δημοσκοπική πτώση που καταγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πραγματικότητα κανείς δεν ήθελε να αναλάβει μία ήττα για την οποία δεν θα ήταν υπεύθυνος.

Ας την υποστεί αυτός που έχει στα χέρια τους τις τύχες του κόμματος τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή ο Σ.Κασσελάκης.

Η υπερψήφιση της πρότασης, από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων που κατέθεσαν οι 3 της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Παππάς και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σαφή εντολή:

Αυτός και μόνο αυτός θα έχει τη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και θα δώσει λόγο γι’ αυτό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά μόνο μέχρι τότε.

Δεν είχε την δυνατότητα να διεκδικήσει την ανανέωση της εντολής η οποία θα του έδινε την ευκαιρία να μην κριθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως δεν είχε καταλάβει ότι σε περίπτωση συντριβής στις ευρωεκλογές,  που φαντάζει πλέον πολύ πιθανή, το τέλος του θα ήταν προδιαγεγραμμένο, ανεξαρτήτως του τι θα είχε συμβεί στις εσωκομματικές εκλογές, εάν τελικώς αυτές πραγματοποιούνταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.