ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Τσαγκλή για έγκλημα στα Τέμπη: «Το πρόβλημα είναι πως αντί να θεραπευόμαστε κυνηγάμε τη δικαιοσύνη!»

«Αυτό που συμβαίνει ευτελίζει και τους ζωντανούς και τους νεκρούς»

Ε.Τσαγκλή για έγκλημα στα Τέμπη: «Το πρόβλημα είναι πως αντί να θεραπευόμαστε κυνηγάμε τη δικαιοσύνη!»

Η Ευδοκία Τσαγκλή, που επέζησε από το έγκλημα στα Τέμπη, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την σημερινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενώ σχολίασε και την εξεταστική επιτροπή στη Βουλή αλλά και την πορεία των ερευνών.

Αρχικά, η γυναίκα ρωτήθηκε για το αν έλαβε την ψυχολογική υποστήριξη που είχε υποσχεθεί το κράτος πως θα παρέχει στους επιζήσαντες και τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους στο δυστύχημα.

«Εγώ δεν έχω κάποια τέτοια εμπειρία. Όταν μάλιστα βγήκε η εγκύκλιος για τα θύματα και την ψυχολογική υποστήριξη, είχα πει στους ψυχιάτρους πως βγήκε αυτό, εφόρου ζωής και γέλασαν και είπαν ‘’με ποιες πλάτες θα το κάνουν αυτό;’’. Το πρόβλημα είναι πως αντί να θεραπευόμαστε και να προσπαθούν να θρηνούν οι άνθρωποι ήρεμα και να έχουν χώρο και χρόνο να θρηνήσουν, πρέπει να κυνηγάμε τη δικαιοσύνη. Και η διαμαρτυρία είναι κάτι πολύ άσχημο που πρέπει να κάνουμε», απάντησε και συνέχισε:

«Ποια δικαιοσύνη; Σε 2 εβδομάδες θα κλείσουμε 10 μήνες και είναι προφυλακισμένοι μόνο ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής».

«Αυτό που συμβαίνει ευτελίζει και τους ζωντανούς και τους νεκρούς»

Η ίδια σχολίασε την πορεία των ερευνών,εξηγώντας πως η απόδοση των ευθυνών πρέπει να φτάσει όσο πιο μακρυά γίνεται. «Η πολιτική δεν είναι μόνο προνόμια και στα καλά είμαστε εμείς, η πολιτική είναι κατά βάση ευθύνη», τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τα όσα συζητούνται στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.

«Το Σύνταγμά μας βασίζεται στην αξία της ανθρώπινης ζωής και στην αξιοπρέπεια. Αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει ευτελίζει και τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα, είπαν πως θα κάνουν τρεις συνεδρίες ανά βδομάδα. Κάνουν μία. Η συνεδρία δεν τελειώνει καν τους στόχους που έχει θέσει. Πώς ο κ. Μαρκόπουλος φωνάζει λήξη συνεδρίασης όταν ακόμα μιλάνε για το εάν θα μείνει ή θα φύγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Βλέπω μια επικέντρωση σε άλλα θέματα. Είναι και μικρές οι συνεδριάσεις», σημείωσε και προσέθεσε:

«Όταν βασικά άρθρα του κώδικα ποινικής δικονομίας κατακρεουργούνται, όταν το Σύνταγμά μας κατά συρροή κακοποιείται, πόσο καιρό μπορούμε να το βλέπουμε εμείς αυτό και να μην κάνουμε κάτι; Τα πειστήρια, τρίτη ημέρα ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι, τα πήραν όλα και τα πέταξαν. Και έχουμε μετά από 9 μήνες, βρίσκουν υπολείμματα ανθρώπινων μελών».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε πως ζητάμε άρση ασυλίας»

Η κοπέλα που κατάφερε να βγει ζωντανή από την τραγωδία που «πάγωσε» την διεθνή κοινότητα, θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα σχετικά με την σημερινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

«Με βάση το Σύνταγμά μας, ο λαός είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη εξουσία. Η Βουλή σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει ποιες είναι οι ποινικές και ποιες οι πολιτικές ευθύνες. Εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε πως ζητάμε άρση ασυλίας και η άρση είναι για να προστατεύει από κακόβουλες μηνύσεις και επιθέσεις και όχι από ευθύνες», κατέληξε η Ευδοκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.