Δημοσκόπηση «καταπέλτης»: Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν αλλά το… 83% των πολιτών κρίνει τα μέτρα για την ακρίβεια ανεπαρκή!

Τα ίδια αναφέρουν και οι επαγγελματίες

Δημοσκόπηση «καταπέλτης»: Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν αλλά το… 83% των πολιτών κρίνει τα μέτρα για την ακρίβεια ανεπαρκή!

Καταπέλτης για την κυβέρνηση αποτελεί η έρευνα της Pulse RC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στην Αττική.

Το 83% των πολιτών χαρακτηρίζει ανεπαρκή ή λανθασμένα τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια. Αντίστοιχη άποψη έχει και η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Ειδικότερα, στην ερώτηση πώς κρίνουν τα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών στις ανατιμήσεις, μόλις το 9% των πολιτών θεωρεί ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και αρκετά. Το 41% αναφέρει ότι είναι στη σωστή και χρειάζονται και άλλα, ενώ το 42% τονίζει ότι είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Pulse

Στην ίδια ερώτηση, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες αναφέρουν σε ποσοστό 41% ότι είναι στη σωστή και χρειάζονται και άλλα, το 42% σημειώνει ότι είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% τα κρίνει αρκετά.

Δημοσκόπηση Pulse

Στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες το 68% απαντά απαισιόδοξα (από 58% στην προηγούμενη έρευνα) ενώ το 31% δηλώνει αισιόδοξο.

Δημοσκόπηση Pulse

Στην ερώτηση «Ποια κατηγορία εξόδων σας προβληματίζει περισσότερο» σχεδόν έξι στους δέκα από το σύνολο του δείγματος απαντούν η ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση) και τρεις στους δέκα τα βασικά αγαθά (φαγητό, τρόφιμα, ποτά, super market). Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανησυχίας για την ενέργεια είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο των βασικών αγαθών (57% έναντι 30%). Στην ενέργεια, εντοπίζουν οι περισσότεροι (έξι στους δέκα) το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης τιμών – ενώ ακολουθούν και εδώ τα βασικά αγαθά.

Δημοσκόπηση Pulse

Σύμφωνα με την έρευνα, τα καταναλωτικά αγαθά, όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές (26%) και -σχεδόν ισόποσα- η ενέργεια (25%) είναι οι δύο κατηγορίες εξόδων που έχουν κυρίως περιορίσει, τους τελευταίους μήνες, οι καταναλωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κοντά στα παραπάνω είναι και το ποσοστό όσων (ένας στους πέντε) έχει περιορίσει τα βασικά αγαθά (20%), ενώ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων έχουν κάνει περικοπές σε διασκέδαση, ψυχαγωγία, ταξίδια (13%). Περίπου αντίστοιχα ποσοστά καταγράφονται και στις απαντήσεις των επαγγελματιών / επιχειρηματιών.

Δημοσκόπηση Pulse
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.