ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΚΚΕ και Γιαννάκου ζητάνε την απόσυρση του νόμου περί χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

ΚΚΕ και Γιαννάκου ζητάνε την απόσυρση του νόμου περί χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Την απόσυρση της διάταξης για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ ισχυρές ενστάσεις για την ρύθμιση εξέφρασε και η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Άπο την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων σε χώρες της ΕΕ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ πρόσθεσε ότι «με αυτό τον τρόπο αλλοιώνετε τον χαρακτήρα των θεραπευτικών προγραμμάτων. Το ίδιο το κράτος λέει στους εξαρτημένους ότι μπορούν να έχουν και αίθουσες για να κάνουν χρήση».

Νωρίτερα, η κυρία Γιαννάκου υποστήριξε ότι:

«Η χώρα δεν διαθέτει όλα όσα πρέπει να διαθέτει και θα όφειλε – με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης – για να υπάρξει μείωση της προσφοράς και της ζήτησης. Όλες οι σοβαρές χώρες της Ευρώπης διαθέτουν φορείς σοβαρούς. Οι εποπτευόμενοι χώροι έγιναν την δεκαετία του ‘70 χωρίς αποτελέσματα. Επανέρχονται αλλά με ποιο προσωπικό , εκπαίδευση και λογική; Ποια ναρκωτικά θα επιτρέπονται; Αν πεθάνουν κάποιοι σε αυτούς τους χώρους ποιος θα έχει την ευθύνη; Στην πραγματικότητα τα προγράμματα αυτά είναι φθηνά και βασίζονται στα ζητήματα μη όχλησης. Η διάσταση της θεραπείας δεν υπάρχει. Εκφράζω τις επιφυλάξεις μου. Δεν θα την βρούμε έτσι την λύση. Καλώ την Βουλή να το ξανασκεφτεί. Καλώ τους Δημάρχους που φιλοδοξούν με αυτό το τρόπο να λύσουν τα προβλήματα των δρόμων να το ξανασκεφτούν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σκουπίδια για να τους αντιμετωπίζεις όπως αντιμετωπίζεις την αποκομιδή σκουπιδιών»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι η διάταξη για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.