Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Υπάλληλοι της Google είχαν πρόσβαση σε ηχογραφήσεις χρηστών

Υπάλληλοι της Google είχαν πρόσβαση σε ηχογραφήσεις χρηστών

Η Google παραδέχτηκε πως εργαζόμενοί της είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τις ηχογραφήσεις χρηστών στο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης του τεχνολογικού Κολοσσού Google Assistant.

Φαίνεται πως, οι ηχογραφήσεις που γίνονται από το πρόγραμμα της Google, το οποίο έχει ως στόχο να οργανώσει ένα έξυπνο σπίτι ή να πραγματοποιήσει δουλειές και αναζητήσεις για τον χρήστη με μια φωνητική εντολή, είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους εντός της εταιρίας. Η παραδοχή της Google έρχεται έπειτα από την διαρροή ηχογραφήσεων στη γερμανική γλώσσα, με τον τεχνολογικό γίγαντα να πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τη… διαρροή πληροφοριών.

H Google μας καταγράφει στο σπίτι

Πρόκειται για περισσότερα από χίλια ηχητικά αρχεία, τα οποία και διερεύνησε η βελγική δημόσια τηλεόραση και από τα οποία προέκυψε πως 153, καταγράφηκαν κατά λάθος. Ο βοηθός για το σπίτι της Google, καταγράφει αυτόματα τις εντολές, εφόσον λάβει ένα σύνθημα που θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία του, το οποίο είναι συνήθως μια φράση όπως «ΟΚ, Google».

Από την Google υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι παρακολουθούν ορισμένες ηχογραφήσεις προκειμένου να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον τρόπο που διατυπώνονται οι λέξεις σε κάποιες γλώσσες. Εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως μόλις το 0,2% όλων των ηχογραφήσεων είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους, ενώ και τα ηχητικά αρχεία δεν αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ της βελγικής τηλεόρασης βρέθηκαν ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνση των χρηστών, ακόμη και συζητήσεις ηλικιωμένων που απαριθμούσαν τα ονόματα των εγγονιών τους.

Η δεύτερη φορά που η Google παραδέχεται πως μας παρακολουθεί

Το 2017, η Google επιβεβαίωσε πως από λάθος το μικρόφωνο στη συσκευή τους Mini Speaker επέτρεπε την ηχογράφηση χρηστών ακόμη και όταν η υπηρεσία δεν είχε ενεργοποιηθεί με την «λέξη-κλειδί». Επιπλέον, ενδέχεται πως οι ηχογραφήσεις αυτές να είναι αντίθετες με τον νόμο GDPR που αφορά την ευρωπαϊκή επικράτεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.