ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Apple κατέθεσε αγωγή κατά του ισραηλινού ομίλου NSO για την παρακολούθηση του Πήγασου

O Όμιλος NSO μόλυνε τις συσκευές των θυμάτων με το λογισμικό υποκλοπής spyware pegasus

Η Apple κατέθεσε αγωγή κατά του ισραηλινού ομίλου NSO για την παρακολούθηση του Πήγασου

Η Apple γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου πως κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ισραηλινού Ομίλου NSO, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την παρακολούθηση και τη στόχευση των πελατών της εταιρείας.

«Η Apple κατέθεσε αγωγή κατά του ομίλου NSO και της μητρικής του εταιρείας για να την καταστήσει υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τη στόχευση των χρηστών της Apple», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η καταγγελία παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Όμιλος NSO μόλυνε τις συσκευές των θυμάτων με το λογισμικό υποκλοπής spyware pegasus.

Για να αποτρέψει περαιτέρω κατάχρηση και βλάβη στους χρήστες της, η Apple επιδιώκει επίσης μόνιμη εντολή απαγόρευσης στον Όμιλο NSO προκειμένου να μην χρησιμοποιεί οποιοδήποτε λογισμικό, υπηρεσίες ή συσκευές της Apple, σύμφωνα με την έκδοση.

«Κρατικοί παράγοντες όπως ο Όμιλος NSO δαπανούν εκατομμύρια δολάρια σε εξελιγμένες τεχνολογίες επιτήρησης χωρίς αποτελεσματική λογοδοσία. Αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Apple για τη Μηχανική Λογισμικού Craig Federighi στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την NSO στον κατάλογο των εταιριών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες αντίθετες με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Η ομάδα έχει εμπλακεί πρόσφατα σε ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποκαλύπτοντας ότι το λογισμικό υποκλοπής spyware pegasus χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύσει τα τηλέφωνα περίπου 50.000 στόχων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, επιχειρηματιών, ακτιβιστών, δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης σε όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.