ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η Κίνα ετοιμάζει δορυφόρο με λέιζερ που θα καταστρέφει εχθρικά υποβρύχια

Η Κίνα ετοιμάζει δορυφόρο με λέιζερ που θα καταστρέφει εχθρικά υποβρύχια

Υψηλής τεχνολογίας λέιζερ που θα εφαρμόζεται σε δορυφόρους και θα είναι ικανό να εντοπίζει και να καταστρέψει εχθρικά υποβρύχια σε μεγάλο βάθος, αναπτύσσει η Κίνα.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ο δορυφόρος θα είναι ικανός να καταστρέφει στόχους σε βάθος ακόμη και 500 μέτρων κάτω από τη θάλασσα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και για ειρηνικούς σκοπούς όπως η συγκέντρωση δεδομένων για τους ωκεανούς.

Το εγχείρημα ονομάζεται Guanlan που μεταφράζεται με τη φράση «κοιτάζοντας τα μεγάλα κύματα» και ξεκίνησε τον Μάιο σε εργαστήριο Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα.

Ο δορυφόρος σχεδιάστηκε από το Πιλοτικό Εθνικό Εργαστήριο, ωστόσο διάφορα εξαρτήματα αναπτύχθηκαν σε περισσότερα από 20 ιδρύματα και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

«Θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα», τονίζει ο Σονγκ Ζιαοκουάν, ένας από τους ερευνητές του προγράμματος Gualan.

Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν κάποιο λέιζερ που να στοχοποιεί υποβρύχια εδώ και μισό αιώνα σε όλο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως άλλοι ερευνητές εκτιμούν ότι η χρήση του υπερσύγχρονου όπλου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από το νερό είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.