ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Facebook: Θέλει να λανσάρει τα δικά του VR γυαλιά

Facebook: Θέλει να λανσάρει τα δικά του VR γυαλιά

Η εικονική πραγματικότητα συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» για τους κατασκευαστές.

Το Facebook δεν μένει αμέτοχο στα όσα επιτάσσουν οι καιροί, ίσα ίσα αποφάσισε να επενδύσει στο VR και εργάζεται ήδη για την επόμενη γενιά της εικονικής -και επαυξημένης- πραγματικότητας. Το Τμήμα Έρευνας, μάλιστα, παρουσίασε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών του: πρόκειται για ένα κομψό και μικρό ζευγάρι VR γυαλιών, τα οποία μοιάζουν με παραδοσιακά γυαλιά ηλίου.

Το πρωτότυπο ζευγάρι φορά πολύ λεπτούς φακούς, έχει γωνία θέασης 90 μοιρών και ανάλυση 1600×1200, φέρνοντάς το δηλαδή στην επικράτεια των χαρακτηριστικών των VR headsets που κυκλοφορούν ήδη. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τα λεπτότερα VR γυαλιά που έχουμε δει ποτέ.

Το Facebook σπεύδει να δηλώσει πως «προς το παρόν η δουλειά μας είναι καθαρά ερευνητική», καθώς βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και απαιτεί πολλές βελτιώσεις. Για παράδειγμα, σε αυτή τη φάση τα γυαλιά εκπέμπουν σε μόνο ένα χρώμα, κάτι που θεωρείται απαραίτητο να διορθωθεί στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραμένει άγνωστο εάν τα συγκεκριμένα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας θα βγουν στο μέλλον στην αγορά, παρ’ όλα αυτά το Τμήμα Έρευνας του Facebook καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει να τα ολοκληρώσει, δημιουργώντας ένα working prototype.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.