ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Facebook: Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι μυρμήγκια

Facebook: Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι μυρμήγκια

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι μυρμήγκια στο Facebook, καθώς είναι μέλη μιας ιδιωτικής σελίδας που γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι κανόνες είναι απλοί. «Σε αυτή την ομάδα, είμαστε μυρμήγκια», επισημαίνεται. «Λατρεύουμε τη βασίλισσα και κάνουμε πράγματα που κάνουν τα μυρμήγκια. Καλώς ήρθατε στην αποικία», αναφέρει ακόμη.

Για να είναι κάποιος ευπρόσδεκτος στην ομάδα πρέπει να είναι ευγενικός, να αποφεύγει τα πολιτικά ζητήματα, να μην χρησιμοποιεί ρητορική μίσους ούτε να κάνει bullying. Και να θυμάται ότι το όνομά του είναι Ant (μυρμήγκι)-το πραγματικό όνομα.

Πρακτικά, το να είναι κάποιος μέλος σημαίνει ότι αν κάποιο από τα άλλα «μυρμήγκια» δημοσιεύει μια φωτογραφία τροφίμων ή εντόμου που επιτίθεται, μπορείς να απαντήσει στα σχόλια με τη σωστή εντολή όπως «σήκωσε», «φάε» ή «δάγκωσε». Αν και ακούγεται απλά σαν μια από τις παραξενιές του ίντερνετ, ίσως αυτή η ομάδα να καλύπτει βασικές ανθρώπινες ανάγκες.

Όταν ο Tyrese Childs ίδρυσε την ομάδα, σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του θεωρίες της ψυχολογίας. Είχε γυρίσει στο σπίτι του από το κολέγιο, για διακοπές, τον Ιούνιο του 2019. Είχε δει ομάδες στις οποίες millennials προσποιούνταν ότι ήταν boomers (άτομα της γενιάς του 50′ ή του ’60) ή άλλες που οι άνθρωποι προσποιούνταν ότι ήταν αγελάδες και αγρότες.

Ενώ το σκεφτόταν, είδε μια μυρμηγκοφωλιά στο έδαφος και του ήρθε η έμπνευση. Στην αρχή, τα μόνα «μυρμήγκια» ήταν ο Childs και οι φίλοι του, «που έλεγαν “είναι κάπως ηλίθιο, αλλά έχει πλάκα”», θυμάται. Μετά το καλοκαίρι, ξέχασε την ομάδα, μέχρι που μια μέρα ανακάλυψε ότι είχε 10.000 μέλη, πολλά από τα οποία είχαν ξεσηκωθεί επειδή το μέλος «Ant-Kevin» προσπαθούσε να κάνει πραξικόπημα. Έτσι, ο Childs αποφάσισε ότι ήταν ώρα να «επιστρέψει» στην «αποικία».

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι άνθρωποι είχαν βαρεθεί τόσο πολλοί να βλέπουν τα ίδια στα social media κάθε ημέρα. Έψαχναν κάτι διαφορετικό και έτυχε να μας βρουν», εκτιμά ο Childs. «Πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει τη διαφυγή αυτή την εποχή. Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε Netflix για να βγάλουμε από το μυαλό μας αυτό που συμβαίνει στα media και στον κόσμο. Στην ομάδα, δεν χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου, να ανησυχείς για την καθημερινότητά σου. Κάθεσαι και είσαι μυρμήγκι για 20 λεπτά», συμπληρώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα περίπου 100 διαχειριστές περνούν από κόσκινο χιλιάδες αναρτήσεις, εγκρίνοντας αυτές που εφαρμόζουν τους κανονισμούς. Κατά κύριο λόγο αφαιρούν πράγματα που έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους, αφού «η ομάδα είναι για μυρμήγκια». Όσο για τον Childs, δεν μπορεί να πιστέψει ότι «κάτι που έφτιαξα για πλάκα θα γινόταν κάτι τόσο σημαντικό για μερικούς ανθρώπους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.