ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Amazon: Ο Τ.Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας 3,1 δισ. δολαρίων – Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2020

Amazon: Ο Τ.Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας 3,1 δισ. δολαρίων – Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2020

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 ο Τζεφ Μπέζος προχώρησε στην πώληση μετοχών του, αυτήν τη φορά αξίας 3,1 δισ. δολαρίων.

Την πρώτη φορά ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon είχε πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 4,1 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις, που έγιναν τώρα, αποτελούν μέρος του κανόνα 10b5-1 που θεσπίστηκε από τη SEC το 2000 και ο οποίος επιτρέπει σε insiders εισηγμένων εταιριών να καταρτίσουν σχέδιο trading για την πώληση μετοχών που κατέχουν.

Ο κανόνας 10β-5, που δημιουργήθηκε βάσει του νόμου περί κινητών αξιών του 1934 ο οποίος είναι ο κύριος φορέας για τη διερεύνηση απάτης σε τίτλους, επιτρέπει σε βασικούς μετόχους να πουλήσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό μετοχών σε προκαθορισμένο χρόνο.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας κατέχει πάνω από 54 εκατ. μετοχές της Amazon αξίας άνω των 170 δισ. δολαρίων κι αυτό τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη. Παλιότερα είχε ανακοινώσει ότι θα πουλάει κάθε χρόνο μετοχές της εταιρίας άξιας ενός δισ.δολαρίων, για να χρηματοδοτεί την εταιρία διαστημικών εξερευνήσεων, Blue Origin, η οποία του ανήκει.

Το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή περιουσία του ανέρχεται στο ποσό των 188,2 δισ. δολαρίων, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές γιατί προχώρησε στην πώληση των εν λόγω μετοχών. Κάποιοι εκτιμούν πως θέλει να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που φέρει το όνομά του, Bezos Day One Fund, κάποιοι άλλοι συνδέουν την πώληση με την κατάθεσή του -μόλις προ εβδομάδας ενώπιον του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής έρευνας που πραγματοποιείται για τις πρακτικές λειτουργίας των τεχνολογικών κολοσσών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Κογκρέσο κατέθεσαν, επίσης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, o διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.