ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτσι θα αυξήσετε την ανάλυση της κάμερας του κινητού σας

Έτσι θα αυξήσετε την ανάλυση της κάμερας του κινητού σας

Δεν χρειάζεται να έχετε πανάκριβο κινητό τηλέφωνο ούτε ένα από τα τελευταία μοντέλα ώστε οι φωτογραφίες που θα βγάζετε, μέσω της κάμερας, να είναι υψηλής ανάλυσης.

Ο Ουζμάν Νταγούντ, της εταιρίας αρχιτεκτονικής φωτογραφίας και εσωτερικών χώρων Sonder Creative, δείχνει ένα «κόλπο» που υπόσχεται να διπλασιάσει την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβάτε. Ο ίδιος χρησιμοποίησε το iPhone 11, ωστόσο η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε smartphone. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια έκδοση του Photoshop για υπολογιστή.

Για να καταφέρετε να τραβήξετε φωτογραφίες που αντί για 12 Megapixel θα είναι 24, θα πρέπει αρχικά να τραβήξετε 15-20 φωτογραφίες του επιθυμητού πλάνου, με την κάμερα του κινητού σας. Δεν ενδείκνυται η χρήση σταθεροποιητή εικόνας, καθώς οι απειροελάχιστες κινήσεις των χεριών είναι απαραίτητες, για να πετύχει το «κόλπο».

Ο Ουζμάν Νταγούντ συμβουλεύει στη συνέχεια να μεταφέρετε όλες τις φωτογραφίες σε αρχεία RAW, ώστε να διατηρηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Αφού εισάγετε το πακέτο στο Photoshop, μετατρέπετε τα καρέ σε smart object. Από εκεί θα καταφέρετε να διπλασιάσετε αμέσως την ανάλυση της τελικής φωτογραφίας, χωρίς ανεπιθύμητα πίξελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.