ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Για ποιο λόγο δεν έχουν αριθμομηχανή τα iPad (βίντεο)

Για ποιο λόγο δεν έχουν αριθμομηχανή τα iPad (βίντεο)

Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο τα iPad της Apple δεν έχουν την αριθμομηχανή ως μια από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Ο καθένας από εμάς θα συναντήσει διάφορα μυστήρια κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα από αυτά τα μυστήρια που παραμένει άλυτο για χρόνια έχει να κάνει με μια άκρως συνηθισμένη εφαρμογή που απουσιάζει από τα iPad από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς, το 2010.

Από τη «σουίτα» των βασικών προεγκατεστημένων εφαρμογών με τις οποίες έρχεται κάθε tablet της Apple απουσιάζει η αριθμομηχανή.

Παρότι πρόκειται για μια διόλου εξεζητημένη εφαρμογή, την οποία μάλιστα βρίσκουμε σε άλλες συσκευής της Apple όπως το iPhone, για κάποιον λόγο τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας αρνούνται πεισματικά να την συμπεριλάβουν στο iPad, παρότι οι χρήστες μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν διάφορες εφαρμογές αριθμομηχανής από το App Store.

Γιατί τα iPad δεν έχουν προεγκατεστημένη αριθμομηχανή;

Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί για να εξηγήσουν την απουσία εφαρμογής αριθμομηχανής από το iPad.

Σε ένα νήμα του Reddit από το 2016, χρήστης που ισχυρίστηκε ότι ήταν πρώην υπάλληλος της Apple, υποστήριξε ότι στα πρωτότυπα iPad είχε φορτωθεί η συνηθισμένη αριθμομηχανή που υπήρχε στο iOS και η οποία είχε «μεγενθυθεί» για να ταιριάξει στην οθόνη του tablet. Καθώς η ανάπτυξη του iPad προχωρούσε, κανείς δεν πρόσεξε την αριθμομηχανή, μέχρι που λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία, ο Στιβ Τζομπς εντόπισε το σφάλμα, ρώτησε εάν η εφαρμογή ξανασχεδιάστηκε και όταν εισέπραξε αρνητική απάντηση, ζήτησε να αφαιρεθεί, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του χρήστη Tangoshukudai στο Reddit.

Παρότι η παραπάνω ιστορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, πριν μερικούς μήνες ο αντιπρόεδρος της Apple, Κρεγκ Φεντερίγκι, ρωτήθηκε από γνωστό «YouΤuber» για την απουσία της αριθμομηχανής. Το ανώτερο στέλεχος της εταιρείας απάντησε ότι η Apple θέλει να κάνει «εξαιρετικά και υπέροχα» προϊόντα.

«Εννοώ ότι είναι εμφανώς εύκολο να φτιάξουμε μια εφαρμογή αριθμομηχανής. Αλλά να φτιάξουμε μια εφαρμογή που θα είναι (στο στυλ) “Ουάου, αυτή είναι η καλύτερη εφαρμογή αριθμομηχανής στο iPad” αυτό είναι που η εταιρεία θα επιδιώξει όποτε το κάνει» εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.