ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το απίστευτο κόλπο για να κάνετε τον υπολογιστή σας να μιλήσει

Το απίστευτο κόλπο για να κάνετε τον υπολογιστή σας να μιλήσει

Το Notepad (Σημειωματάριο) μπορεί να περνά αδιάφορο από τους περισσότερους, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς έχει τεράστιες δυνατότητες.

Ξεδιπλώνοντας την αστείρευτη μαγεία του Notepad, εδώ θα δούμε ένα εξίσου υπέροχο κόλπο που κάνει τον υπολογιστή μας να λέει ό,τι ακριβώς πληκτρολογούμε.

Ανοίγουμε λοιπόν το Notepad (Σημειωματάριο) και επικολλούμε με copy-paste τον παρακάτω κώδικα.

Dim Message, Speak
Message=InputBox(“Enter text”,”Speak”)
Set Speak=CreateObject(“sapi.spvoice”)
Speak.Speak Message

Κατόπιν πάμε να σώσουμε το αρχείο. Ανοίγουμε το Save As (Αποθήκευση ως), επιλέγουμε το All Types (Όλα τα αρχεία) και σώζουμε το αρχείο με ό,τι όνομα θέλουμε και την κατάληξη «.vbs» (π.χ. Speak.vbs).

Με διπλό κλικ πάνω στο σωσμένο αρχείο (αποθηκεύστε το στην επιφάνεια εργασίας για εύκολη πρόσβαση), θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο. Εκεί πληκτρολογούμε το κείμενο που θέλουμε (στα αγγλικά, αναγκαστικά) και πατάμε OK.

Το κομπιούτερ θα πει ό,τι ακριβώς γράψαμε. Το τρικ δουλεύει με όλες τις εκδόσεις των Windows, πηγαίνοντας πίσω ως και τα Windows XP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή στον κώδικα, να περαστεί με τα κενά που έχει μπροστά από τις 3 τελευταίες γραμμές, αλλιώς δεν δουλεύει. Καλύτερα να τον πάρετε κατευθείαν από το παρακάτω link.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.