ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

1944: Η πείνα και οι κακουχίες της κατοχής αποτυπωμένες στα πρόσωπα μικρών παιδιών ενός ελληνικού χωριού

Οι καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα χωρίς να αποζημιωθεί ποτέ

1944: Η πείνα και οι κακουχίες της κατοχής αποτυπωμένες στα πρόσωπα μικρών παιδιών ενός ελληνικού χωριού

1944: Μια ομάδα μαθητών  του Δημοτικού  σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, κατά την διάρκεια της κατοχής  στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο., τότε βέβαια που τα χωριά είχαν νέο πληθυσμό.

Από τον Απρίλιο του 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944, η Ελλάδα άντεξε μεν την καταπιεστική παρουσία των δυνάμεων κατοχής, με βαρύ όμως αντίτιμο.

Η ελληνική οικονομία καταστράφηκε και ο άμαχος πληθυσμός υπέφερε πάρα πολύ.

Η κατοχή οδήγησε στην ευρεία καταστροφή διαφόρων ζωτικών πτυχών της ελληνικής κοινωνίας.

Ο βιομηχανικός τομέας, για παράδειγμα, γνώρισε μια συντριπτική μείωση 80%, ενώ το 28% των υποδομών της χώρας έμεινε ερειπωμένο.

Τα λιμάνια, οι δρόμοι, οι σιδηρόδρομοι και οι γέφυρες επλήγησαν ιδιαίτερα, με περίπου το 90% αυτών να είχαν καταστραφεί. Επιπλέον, τα δάση και οι άλλοι φυσικοί πόροι της Ελλάδας εξαντλήθηκαν κατά 25%. Σημαντική ήταν και η απώλεια αμάχων, με το 7,02-11,17% περίπου του πληθυσμού να υποκύπτει στις κακουχίες της κατοχής.

Για όλες αυτές τις καταστροφές η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ καμιά αποζημίωση από την Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.