ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ποιοι ήταν οι περιβόητοι Λαοί της Θάλασσας που έσπειραν τον τρόμο; (βίντεο)

Ποιοι ήταν οι περιβόητοι Λαοί της Θάλασσας που έσπειραν τον τρόμο; (βίντεο)

Οι Λαοί της Θάλασσας ήταν μία εθνοτική ομάδα που εμφανίστηκε στις ανατολικές ακτές τηε Μεσογείου φέροντας μαζί τους «χάος».

Πλείστες είναι οι αναφορές σε Χετταίους, αλλά και Αιγύπτιους, για τις εισβολές από θαλάσσης, αυτού του λαού, που λεηλάτησε και κατέστρεψε στο πέρασμα του.

Μολαταύτα, πολύ λίγα είναι γνωστά για την αληθινή προέλευσή τους, μιας και άλλοι θεωρούν πως είναι Φοίνικες ή ακόμη και απομεινάρια της «Αρχαίας Ατλαντίδας».

Απ’ την άλλη, πολλοί θεωρούν πως οι Λαοί της Θάλασσας ήταν Φιλισταίοι ή Μινωίτες, που φημίζονταν εξίσου για τις ναυτικές τους ικανότητες.

Εξίσου πιθανό είναι το σενάριο, αυτοί οι λαοί να αποτελούσαν επιδρομές Αχαιών, δηλαδή των πρώτων Ελληνικών φυλών.

Ίσως ακόμη και Τρώων, που εγκατέλειπαν την πατρίδα τους, ηττημένοι. Μάλιστα, πολλές από αυτές τις επιδρομές συγκλίνουν χρονολογιακά και με τον Τρωικό Πόλεμο, κάτι που ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Οι Λαοί της Θάλασσας είναι γνωστό πως κατείχαν οι ίδιοι όπλα από σίδηρο, όταν η περιοχή όπου έδρασαν χρησιμοποιούσε κυρίως χαλκό για τον οπλισμό. Αυτή η περιγραφή ταιριάζει ιδιαίτερα και με τους Δωρικό φύλο, που και αυτό επικράτησε στον Ελληνικό χώρο μέσω του σιδήρου.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.