ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η «μητέρα των βασανιστηρίων»: Η γυναίκα που ευχαριστιόταν να χτυπάει παιδιά και να έχει θεατές

Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε

Η «μητέρα των βασανιστηρίων»: Η γυναίκα που ευχαριστιόταν να χτυπάει παιδιά και να έχει θεατές

Το 1965 η αστυνομία βρήκε το αδυνατισμένο σώμα της 16χρονης κατοίκου της Indianapolis, Sylvia Likens. Ήταν καλυμμένη από εγκαύματα από τσιγάρο και απλωμένη σε ένα βρώμικο στρώμα στο σπίτι της 37χρονης Gertrude Baniszewski, σύμφωνα με το Indianapolis Monthly.

Η Sylvia και η αδερφή της Jenny επιβιβάστηκαν με τον Baniszewski επειδή οι γονείς τους ήταν καρναβαλιστές και ταξίδευαν πολύ. Ο πατέρας του κοριτσιού πλήρωνε στην Baniszewski 20 δολάρια την εβδομάδα σε αντάλλαγμα να παρέχει στέγη στις κόρες του. Αν τα χρήματα έφταναν αργά, η Baniszewski έβγαζε το θυμό της στα κορίτσια.

Τελικά, εστίασε τα χτυπήματά της στη Sylvia. Όμως, αυτό τότε δεν ήταν έγκλημα, όταν ένας ενήλικος ξυλοκοπούσε ένα παιδί. Η Baniszewski, ήταν μητέρα επτά παιδιών, τα οποία ζούσαν όλα στο σπίτι και συμμετείχαν στις βίαιες και σαδιστικές επιθέσεις εναντίον της Sylvia. Παιδιά της γειτονιάς, μερικά ακόμη και 10 ετών, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν. Κανείς δεν ανέφερε τίποτα.

Τον Οκτώβριο του 1965, η Sylvia ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Η Baniszewski είπε σε έναν γείτονα να καλέσει την αστυνομία και να τους πει ότι η Sylvia έφυγε από το σπίτι. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι, η Jenny, η μικρότερη αδερφή της Sylvia, προφανώς ψιθύρισε σε έναν από τους αστυνομικούς: «Πάρε με από εδώ και θα σου τα πω όλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Baniszewski καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε, μετακόμισε στην Αϊόβα, άλλαξε το όνομά της και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 1990. Οι υπόλοιποι, που ήταν κυρίως παιδιά, όλοι ξέφυγαν με σύντομες ποινές, αν υπήρχαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.