ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αντικατάσταση των KC-135 βασική προτεραιότητα της USAF

Η αντικατάσταση των KC-135 βασική προτεραιότητα της USAF

Καθώς η Αμερικανική αεροπορία (USAF: United States Air Force) ετοιμάζεται να εορτάσει την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της, η βασική προτεραιότητά της είναι η αντικατάσταση των KC-135 Stratotanker, αεροσκάφος  που εισήχθη σε υπηρεσία πριν 50 χρόνια.

Τόσο ο υφυπουργός Αεροπορίας Michael Wynne όσο και ο Αρχηγός του Επιτελείου πτέραρχος Michael Moseley έχουν δημοσιοποιήσει τα σχέδια τους για μείωση του προσωπικού κατά 40.000 άτομα προκειμένου να εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι για την προμήθεια νέων αεροσκαφών και δορυφορικών συστημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί ότι προτεραιότητα νο.1 τους αποτελεί η αντικατάσταση των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 Stratotanker. Άλλες υψηλές προτεραιότητες είναι το νέο ελικόπτερο έρευνας & διάσωσης μάχης CSAR-X, νέοι δορυφόροι τηλεπισκόπησης και επικοινωνιών, το νέο μαχητικό F-35 Lighting II και ένα νέο αεροσκάφος κρούσης μακράς ακτίνας δράσης. Και τα πέντε προγράμματα αντλούν χρηματοδότηση από τις πιστώσεις που έχουν διατεθεί μέχρι το 2012 και κατά κάποιο τρόπο η υλοποίηση τους θεωρείται εξασφαλισμένη. Όμως μετά το 2012 όταν ο τρέχων πεντετής κύκλος σχεδίασης και προγραμματισμού ολοκληρωθεί, η εξεύρεση πιστώσεων πρέπει να προγραμματιστεί εκ νέου. Για να μπορέσει η USAF να ανταπεξέλθει στους δημοσιονομικούς περιορισμούς και την πραγματικότητα που επιβάλλουν είναι υποχρεωμένη να αναπροσαρμόσει τα χρονοδιαγράμματα παραλαβής των αεροσκαφών. Για παράδειγμα να περιορίσει την προμήθεια των νέων αεροσκαφών τάνκερ σε 10-15 τον χρόνο γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν περισσότερα από 30 χρόνια για την αντικατάσταση των 530 KC-135. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πτέραρχος Moseley χαρακτηριστικά, «η μητέρα του αεροπόρου που θα είναι μέλος του πληρώματος του τελευταίου KC-135 δεν έχει γεννηθεί ακόμη». Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό η αίτηση για προσφορές για το νέο τάνκερ θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, το συμβόλαιο θα ανατεθεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2007 και οι παραδόσεις να αρχίσουν 2012 ή 2013. Οι δύο κύριοι ανταγωνιστές αναμένεται να είναι η Boeing και η Airbus.

Όσον αφορά το F-35 η USAF θα προμηθευτεί μεν 1.763 αεροσκάφη αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς από τους αρχικά προβλεπόμενους και συγκεκριμένα περί τα 100 αεροσκάφη ετησίως αντί των 110 που αρχικά είχαν προβλεφθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.