ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ουρουγουάη θα παραλάβει τρισδιάστατα ραντάρ της ισπανικής Indra

Η Ουρουγουάη θα παραλάβει τρισδιάστατα ραντάρ της ισπανικής Indra

To υπουργείο άμυνας της Ουρουγουάης υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο ύψους 25 εκατ. δολαρίων με την ισπανική εταιρεία Indra, βάσει του οποίου η τελευταία θα παραδώσει εντός 36 μηνών στην Αεροπορία της χώρας δύο τρισδιάστατα (3D) ραντάρ έρευνας.

Από ότι έχει γίνει γνωστό το ένα εκ των συστημάτων θα είναι κινητό. Και τα δύο, που αποτελούν μέλη της οικογενείας ραντάρ Lanza που είναι ήδη σε χρήση στην Ισπανική αεροπορία,  θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας περιλαμβανομένων και των πολιτικών αεροσκαφών. Στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται και η προμήθεια ολοκληρωμένων συστημάτων επικοινωνιών τόσο μεταξύ των χειριστών των ραντάρ με τα πληρώματα των αεροσκαφών, όσο και μεταξύ των κέντρων ελέγχου που θα δημιουργηθούν με βάση τα νέα συστήματα. Τέλος στο πακέτο περιλαμβάνεται η υποστήριξη των συστημάτων, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα αξιοποιεί και θα τα υποστηρίζει. Τα δύο νέα τρισδιάστατα ραντάρ της Indra θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τα παλαιότερα δισδιάστατα (2D) ραντάρ που λειτουργούν στη χώρα για σκοπούς ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, της παροχής πληροφοριών έγκαιρης προειδοποίησης και της επιτήρησης των εναέριων συνόρων της χώρας. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα τρισδιάστατα ραντάρ της Indra θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων συστημάτων του είδους στον κόσμο. Το πρόγραμμα ανάπτυξής τους διήρκεσε συνολικά οκτώ χρόνια και ολοκληρώθηκε με την συνεργασία ισπανικών πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών ιδρυμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.