ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ελαφρές τορπίλες Mk.54 για το Τουρκικό ναυτικό

Ελαφρές τορπίλες Mk.54 για το Τουρκικό ναυτικό

Η Υπηρεσία Συνεργασίας σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του Αμερικανικού πενταγώνου, ενημέρωσε πρόσφατα το αμερικανικό κογκρέσο για την πρόθεση πώλησης 100 ελαφρών τορπιλών τύπου Mk.54 στην Τουρκία.

Η πώληση γίνεται στο πλαίσιο προγράμματος FMS (Foreign Military Sales) συνολικού ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων, εάν ασκηθούν όλες οι προαιρέσεις. Συγκεκριμένα η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει την αγορά 100 τορπιλών Mk.54, 50 ειδικών κάνιστρων για τη μεταφορά τους, καθώς και εξοπλισμό συντήρησης, εκπαιδευτικές τορπίλες, εξοπλισμό αναβάθμισης μονάδων συντήρησης των τορπιλών που διατηρεί το Τουρκικό ναυτικό, καθώς και εξοπλισμό ελέγχου καλής λειτουργίας, επισκευών και βιβλιογραφία συντήρησης και εκπαίδευσης. Το Τουρκικό ναυτικό που αξιοποιεί επιχειρησιακά την αμέσως προγενέστερη έκδοση της ελαφράς τορπίλης Mk.54, την Mk.46 Mod 5A(S), ως οπλισμό σε ελικόπτερα S 70B Sea Hawk και σκάφη επιφανείας, διαθέτει ήδη υποδομές και εξοπλισμό κατάλληλα για την υποστήριξη των νέων τορπιλών τις οποίες θα αξιοποιήσει παράλληλα. Ελαφρές τορπίλες τύπου Mk.46 mod 5 διαθέτει στο οπλοστάσιό του και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.