ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αξιολόγηση του CAESAR από τον Γαλλικό Στρατό και την DGA

Αξιολόγηση του CAESAR από τον Γαλλικό Στρατό και την DGA

Ανακοίνωση τύπου της Nexter αναφέρει ότι μετά από ένα χρόνο εξαντλητικών δοκιμών, το πρωτότυπο του αυτοκινούμενου πυροβόλου CAESAR, παραδόθηκε στη γαλλική DGA, για αξιολόγηση και επιχειρησιακές δοκιμές, δύο μήνες μπροστά από αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ως γνωστόν το CAESAR είναι ένα πυροβόλο των 155 χιλ. / 52 διαμετρημάτων που φέρεται επί φορτηγού οχήματος στρατιωτικής χρήσης της Renault. Η DGA θα διεξάγει τις δοκιμές του συστήματος σε συνεργασία με την Τεχνικό Τμήμα του Γαλλικού Στρατού (STAT). Οι επιχειρησιακές δοκιμές του συστήματος θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουλίου του 2007 και κατά τη διάρκειά τους θα αξιολογηθούν η εργονομία του συστήματος συνολικά, η ευκολία εκπαίδευσης προσωπικού για την πλήρη αξιοποίησή του, η ικανότητά του να μετακινείται από σημείο σε σημείο στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα και η ικανότητα των συστημάτων του να λαμβάνουν και να αξιοποιούν στοιχεία ναυτιλίας και στοχοποίησης αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια θα αξιολογηθεί η ικανότητα του συστήματος να καλύπτει όλα τα επιχειρησιακά σενάρια για τα οποία σχεδιάστηκε. Παράλληλα με τις δοκιμές θα γίνουν και βολές περισσότερων των 800 βλημάτων. Τα δεδομένα των δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν στο πεδίο του Canjeurs, θα καταγραφούν στο σύνολό τους από συστήματα τηλεμετρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.