ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο χημικών στο Τέξας – Έρευνες για τα αίτια (βίντεο)

Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο χημικών στο Τέξας – Έρευνες για τα αίτια (βίντεο)

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της οποίας «δεν πρόκειται για χημική διαρροή, πρόκειται μόνο για φωτιά», δηλώνει η εταιρία…

Το αμερικανικό Συμβούλιο Ερευνών για την Ασφάλεια και τον Κίνδυνο Χημικών ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για όσα συνέβησαν στο εργοστάσιο χημικών της Αρκέμα στο Κρόσμπι του Τέξας. Την Πέμπτη, δύο μέρες αφότου το εργοστάσιο είχε πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές του τυφώνα Χάρβεϊ, τελικά έγιναν δύο εκρήξεις και ακολούθησε φωτιά, η οποία έσβησε μερικές ώρες αργότερα.

Στην επίσημη δήλωση της εταιρίας αναφέρεται πως κάηκαν ολοσχερώς οι χώροι του εργοστασίου που περιείχαν χημικά, όπως και άλλοι χώροι γύρω από αυτούς. Οι φωτιές έσβησαν μόνες τους, μέχρι τις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα), αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, την θερμοκρασία στους υπόλοιπους χώρους και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι και άλλοι χώροι σύντομα θα πιάσουν φωτιά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει προς το παρόν», επισημαίνεται ακόμα.

Από το εργοστάσιο χημικών, που βρίσκεται σε απόσταση 15 μιλίων ανατολικά του Χιούστον, αναδυόταν επί ώρες «αηδιαστικός» καπνός, για τον οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμα εάν ήταν τοξικός. Η αμερικανική υπηρεσία EPA ανακοίνωσε πάντως ότι τα δικά της μηχανήματα δεν ανίχνευσαν τοξικά στο νέφος, ενώ εκ μέρους της εταιρίας, οι αρμόδιοι διευκρίνισαν πως «δεν πρόκειται για χημική διαρροή, πρόκειται μόνο για φωτιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.