ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: «Άρση» ραδιοτηλεοπτικών περιορισμών για την κουρδική γλώσσα

Σε μια περαιτέρω κίνηση τακτικού κατευνασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε μέσω απόφασης του ανώτατου ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου (RTÜK) στην κατάργηση της απαγόρευσης προβολής της κουρδικής γλώσσας μέσω των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για διάρκεια άνω των 45 λεπτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άρση αυτή ωστόσο δεν αφορά το περιεχόμενο των εκπομπών που θα πρέπει να περιοριστούν σε καθαρά πολιτιστικού περιεχομένου θεματικές. Επιτρέπεται η μετάδοση συναυλιών, χορευτικών συγκροτημάτων, ταινιών και άλλων «πανηγύρεων», όπως ίσως… οι παραστάσεις Καραγκιόζη, αλλά εξακολουθεί να απαγορεύεται «δια ροπάλου» η μετάδοση ειδήσεων ή συζητήσεων στην κουρδική γλώσσα! Σε κάθε περίπτωση τα τηλεοπτικά δίκτυα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τουρκικούς υπότιτλους, ενώ η άδεια που θα χορηγείται δεν επιτρέπει ούτως ή άλλως την προβολή κουρδικών «πολιτιστικών προϊόντων» επί 24ώρου βάσεως. Τα πρώτα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν «ενταχθεί» σε αυτά τα πιλοτικά προγράμματα σεβασμού των μειονοτικών δικαιωμάτων της τοπικής κουρδικής πλειοψηφίας, είναι τα Gün TV, Söz TV και το Medya FM. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.