ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα εποχή για το νησί Μπαρμπέιντος μετά την ανεξαρτητοποίησή του

Δεν αναγνωρίζει πλέον την βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ως επικεφαλής του το νησί Μπαρμπέιντος.

Νέα εποχή για το νησί Μπαρμπέιντος μετά την ανεξαρτητοποίησή του

Στη γέφυρα Τσάμπερλεϊν αλλά και στην πλατεία των Ηρώων στην πρωτεύουσα Μπρίτζταουν γιόρτασαν οι κάτοικοι του νησιού την νέα δημοκρατία κάτω από τους ήχους κανονιοβολισμών αλλά και του εθνικού ύμνου της χώρας. Η Σάντρα Μέισον που έγινε η πρώτη πρόεδρος του νησιού χθες τα μεσάνυκτα στη διάρκεια επίσημης τελετής δήλωσε: «Εμείς, οι πολίτες, πρέπει να δώσουμε στη Δημοκρατία του Μπαρμπέιντος το πνεύμα και την ουσία της».

Το νησί κέρδισε την ανεξαρτησία του από τη Βρετανία το 1966, έπειτα από 400 χρόνια. Το νησί, γνωστό για τις παραδεισένιες παραλίες του, το ρούμι και τη σούπερ σταρ της μουσικής Ριάνα, έχει πλέον επικεφαλής την πρόεδρο Μέισον, η οποία μέχρι πρότινος ήταν γενική κυβερνήτρια της χώρας μετά την εκλογή της τον Οκτώβριο.

Στην τελετή για την ορκωμοσία της νέας προέδρου παρέστησαν ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, αλλά και η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα Ωστόσο δεν ήταν ανοικτή για το κοινό. Όμως στο Μπαρμπέιντος ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγω της covid-19 ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους υπόλοιπους εορτασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.