ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Erasmus: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιορτάζει τα 30 χρόνια του προγράμματος ανταλλαγής σπουδαστών

Erasmus: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιορτάζει τα 30 χρόνια του προγράμματος ανταλλαγής σπουδαστών

Η τελετή εορτασμού των 30 ετών του προγράμματος Erasmus+ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην αίθουσα ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι (ώρα Γαλλίας) παρουσία του Προέδρου του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της μαλτέζας υπουργού Helena Dalli. Στην τελετή θα συμμετάσχουν 33 πρώην και νυν συμμετέχοντες του προγράμματος, ένας από κάθε συμμετέχουσα χώρα. Τρεις φοιτητές του προγράμματος Erasmus θα λάβουν από ένα βραβείο.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, η Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του ΕΚ, Petra Kammerevert, ο εισηγητής του ΕΚ για το Erasmus+, Milan Zver (ΕΛΚ, Σλοβενία) και ο Επίτροπος Tibor Navracsics θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στις 10.30πμ (ώρα Γαλλίας).

Ιστορικό

Το Erasmus είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα από το οποίο έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια άνθρωποι. Ξεκίνησε το 1987 ως πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και πλέον περιλαμβάνει αρκετά προγράμματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής, από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έως τη μαθητεία, τις ανταλλαγές καθηγητών και τον εθελοντισμό. Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ (2014-2020) επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.