ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Ολλανδία: «Πόρτα» σε Τουγρούλ Τουρκές που ήθελε να συναντηθεί με Τούρκους μετανάστες

Ολλανδία: «Πόρτα» σε Τουγρούλ Τουρκές που ήθελε να συναντηθεί με Τούρκους μετανάστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές δεν είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στην Ολλανδία.

Ο Τ.Τουρκές επιθυμούσε να παραστεί σε μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών στη χώρα, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η παρουσία του Τουρκές ή άλλου μέλους τους τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη «με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».

Αξιωματικοί του στρατού προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι τον Ιούλιο σε μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι δεν εξέφρασαν επαρκή στήριξη προς την κυβέρνησή του αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Λίγο πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας είχε κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα Τούρκους υπουργούς που προσπάθησαν να μεταβούν στην Ολλανδία για να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των Τούρκων μεταναστών για το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Απρίλιο στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σημερινή απόφαση είναι «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου, τονίζεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.