ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τό’πε και τό’κανε ο Ν.Τραμπ: Όρος «κλιματική αλλαγή», τέλος για τις ΗΠΑ!

Τό’πε και τό’κανε ο Ν.Τραμπ: Όρος «κλιματική αλλαγή», τέλος για τις ΗΠΑ!

Λαμβάνοντας υπόψιν, σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων που περιήλθαν στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας Guardian εξ ενός τμήματος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν, μόλις το Φεβρουάριο, να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον όρο κλιματική αλλαγή, ενώ αντ’ αυτού να επιλέγουν την έκφραση «ακραίες καιρικές συνθήκες».

Ο Ν.Τραμπ φαίνεται πως θέτει τέλος στα «πράσινα» τερτίπια, που χρησιμοποιούσαν οι παγκόσμιες ελίτ για την υπερφορολόγηση των λαϊκών μαζών, επικαλούμενα τις φυσικές ανακατατάξεις του πλανήτη, ή ακόμη και το αμφιλεγόμενη, εν πολλοίς, λιώσιμο των πάγων.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως η Μπιάνκα Μέμπιους-Κλουν, επικεφαλής του τμήματος υγείας του εδάφους, απέστειλε στους εργαζομένους στην υπηρεσία προστασίας φυσικών πόρων (NRCS) μια λίστα με τους όρους που θα πρέπει να αποφεύγονται και τι να χρησιμοποιούν αντ’ αυτών. Η υπηρεσία αυτή υπάγεται στο υπουργείο Γεωργίας.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται λέξεις και φράσεις που συνδέονται με το κλίμα. Εκτός από την ‘κλιματική αλλαγή’ στη μαύρη λίστα βρίσκεται η ‘προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή’ που αντικαθίσταται με την ‘ανθετικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες’

Ένας από τους αξιωματούχους της NRCS ενημερώθηκε για ποιο λόγο έγινε η κίνηση αυτή, ο οποίος είναι να υπάρξει μια απόσταση από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που δεν ισχύουν πλέον για τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχει γίνει σαφές ότι μια από τις προτεραιότητες της προηγούμενης κυβέρνησης δεν συνάδει με αυτές της νέας κυβέρνησης.», όπως δήλωσε ο Τζίμι Μπράμπλετ, αναπληρωτής επικεφαλής για τα προγράμματα της NRCS σε email στις 24 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Guardian.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρακαλώ, μιλήστε με το προσωπικό σας και ενημερώστε τους για αυτή την αλλαγή οπτικής εντός του εκτελεστικού τομέα», πρόσθεσε ο Μπράμπλετ σε email, που έστειλε σε εργαζομένους μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ. Ο αξιωματούχος προέτρεψε «σύνεση» κατά τη συζήτηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες του οργανισμού σχετικά με τις επιπτώσεις αυτών των αερίων στην ποιότητα του αερίου «μέχρι νεοτέρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.