ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αφέθηκε ελεύθερη μετά από 8 μήνες η 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι (φωτο-βίντεο)

Αφέθηκε ελεύθερη μετά από 8 μήνες η 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι (φωτο-βίντεο)

Η Άχεντ Ταμίμι αφέθηκε ελεύθερη από τις αρχές του Ισραήλ μετά απο 8 μήνες στη φυλακή.

Η έφηβη Παλαιστίνια πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή διότι είχε χειροδικήσει στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 εναντίον δύο ισραηλινών στρατιωτών έξω από το σπίτι της στο χωριό Νάμπι Σάλεχ.

Το επεισόδιο καταγράφηκε σε βίντεο και αναμεταδόθηκε απευθείας μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook από τη μητέρα της, μετατρέποντας αυτόματα τη νεαρή σε ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους.

Ο εκπρόσωπος της φυλακής όπου κρατείτο η Ταμίμι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η 17χρονη και η μητέρα της, η οποία είχε επίσης φυλακιστεί μετά το επεισόδιο του Δεκεμβρίου, αποφυλακίστηκαν και μεταφέρθηκαν από τις ισραηλινές αρχές σε σημείο ελέγχου από όπου μπορούν να πάνε στην Δυτική Όχθη, όπου βρίσκεται το σπίτι τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα η ισραηλινή συνοριοφυλακή συνέλαβε δύο Ιταλούς κι έναν Παλαιστίνιο διότι ζωγράφιζαν μια τοιχογραφία –το πορτρέτο της Ταμίμι– στο τείχος διαχωρισμού στη Βηθλεέμ, στην Δυτική Όχθη

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δεν απάντησε σε τηλεφώνημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που ήθελε να του ζητήσει ένα σχόλιο για τις συλλήψεις.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) γνωστοποίησε μέσω twitter ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν δύο ιταλούς graffiti artists κι έναν Παλαιστίνιο που ήταν μαζί τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Όχθης, όπου οι Παλαιστίνιοι έχουν πολύ περιορισμένη κυριαρχία. Οι περισσότερες χώρες του κόσμου αλλά και ο ΟΗΕ θεωρούν τους οικισμούς των εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη παράνομους με βάση το διεθνές δίκαιο, κάτι το οποίο η ισραηλινή κυβέρνηση προφανώς απορρίπτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.