ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Έκκληση ΟΗΕ προς Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για διαπραγματεύσεις “με καλή πίστη”

Έκκληση ΟΗΕ προς Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για διαπραγματεύσεις “με καλή πίστη”

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε την Παρασκευή την κεντρική κυβέρνηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και τους αντάρτες, να διαπραγματευθούν «με καλή πίστη», χωρίς προϋποθέσεις στις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες για την προσεχή Τρίτη στη Λιμπρεβίλ.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή με το κείμενο να προτείνεται από τη Γαλλία, οι 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «καλούν όλες τις πλευρές να αναζητήσουν μια ειρηνική λύση με εποικοδομητικό τρόπο, χωρίς προϋποθέσεις και με καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στη Λιμπρεβίλ από τις 8 Ιανουαρίου».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ελπίζει ότι «η κυβέρνηση, οι ένοπλες ομάδες, η αντιπολίτευση και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να διαπραγματευτούν μια συνολική πολιτική λύση στα προβλήματα της χώρας, με παράλληλη τήρηση της συμφωνίας ειρήνης που είχε υπογραφεί και πάλι στη Λιμπρεβίλ το 2008».

Οι 15 χώρες επανέλαβαν το αίτημά τους οι εξεγερμένοι Σαλέκα να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, να αποσυρθούν από τις πόλεις και να σταματήσει την προέλαση τους προς την πρωτεύουσα να Μπανγκούι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.