ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα

Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα

Από τα πλέον επίσημα χείλη η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την τοποθέτηση της αναφορικά με την κλιμακούμενη κρίση που εξελίσσεται στην Βενεζουέλα και την πολιτική των ΗΠΑ έναντι του καθεστώτος Νικολά Μαδούρο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει για την πραγματοποίηση βίαιης παρέμβασης στο εσωτερικό της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με την Maria Zakharova υπάρχουν ενδείξεις που προέρχονται από την Washington για την πιθανότητα χρήσης στρατιωτικής βίας συμπεριλαμβανομένης άμεσης στρατιωτικής εισβολής με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Μια τέτοια κίνηση θα ερχόταν σύμφωνα με την ρωσίδα εκπρόσωπο Τύπου σε αντίθεση με το Χάρτη του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Μόσχα η απόφαση για τη χρήση βίας έχει ήδη ληφθεί από τις ΗΠΑ και όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρα μια μυστική επιχείρηση.

Επιπλέον η Maria Zakharova επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαμηνύσει σε στρατιωτικούς στην Βενεζουέλα ότι ακόμη και αν διαπράξουν εγκλήματα κατά των πολιτών μετά την ολοκλήρωση της ανατροπής της κυβέρνησης Μαδούρο θα λάβουν αμνηστία για τα εγκλήματα τους.

Εκτός όμως από την εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στην ίδια εκτίμηση καταλήγει και ο στρατιωτικός αναλυτής Dylan Malyasov σύμφωνα με τον οποίο οι ΗΠΑ πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές στην Βενεζουέλα.

Όπως αναφέρει ο Dylan Malyasov η κυβέρνηση της Βενεζουέλα έχει στη διάθεση της 90 ημέρες για να ξεκινήσει διάλογο με την αντιπολίτευση. Εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί τότε οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συστημάτων αεράμυνας, ναυτικές βάσεις και σημαντικά στρατιωτικά και πολιτικά κέντρα της χώρας παράλληλα με την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κολομβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επεσήμανε ο Dylan Malyasov ο ερχόμενος Μάιος θα είναι ιδιαίτερα θερμός για την Βενεζουέλα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.