ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Παρελθόν» η Wikipedia από την Κίνα -Την μπλόκαρε σε όλες τις γλώσσες

«Παρελθόν» η Wikipedia από την Κίνα -Την μπλόκαρε σε όλες τις γλώσσες

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει πλέον μπλοκαριστεί στην Κίνα και η απαγόρευση πρόσβασης ισχύει για τις εκδόσεις της σε όλες τις γλώσσες, επιβεβαίωσε το Ίδρυμα Wikimedia.

Σε πρώτη φάση είχε απαγορευθεί η κινεζική έκδοση της Wikipedia, αλλά στη συνέχεια η αδυναμία πρόσβασης των χρηστών επεκτάθηκε καθολικά στις εκδόσεις της εγκυκλοπαίδειας σε κάθε γλώσσα. Το μπλόκο τέθηκε σε εφαρμογή χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, έκανε γνωστό το Ίδρυμα Wikimedia, σύμφωνα με το BBC, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Έτσι, η Wikipedia έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοένα πιο μακρύ κατάλογο διαδικτυακών τόπων στην Κίνα, που έχουν πέσει «θύμα» των κινεζικών αρχών, οι οποίες επιτηρούν το διαδίκτυο με «σιδερένιο χέρι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2017 η Wikipedia είχε μπλοκαριστεί προσωρινά στην Τουρκία, ενώ φέτος έχει συμβεί το ίδιο κατά διαστήματα στη Βενεζουέλα. Μάλιστα, όσον αφορά την Τουρκία οι μαθητές είχαν κάνει έκκληση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει ξανά τον διαδικτυακό ιστότοπο τουλάχιστον για τις σχολικές εξετάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.