ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν νέο πραξικόπημα;» – Ολομέτωπη επίθεση Άγκυρας σε Ουάσιγκτον

«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν νέο πραξικόπημα;» – Ολομέτωπη επίθεση Άγκυρας σε Ουάσιγκτον

Το θέμα της παραλαβής των S-400 από την Τουρκία και η στάση των ΗΠΑ έχει αυξήσει τις πιθανότητες να υλοποιηθεί μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αναφέρει Τούρκος πτέραρχος ε.α σε τουρκική εφημερίδα.

Ο Τούρκος πτέραρχος ε.α. Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην Α/ΓΕΑ, έδωσε συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα Yeniakit.com.tr. και τόνισε ότι: «εγχώρια και ξένα μέλη της οργάνωσης FETÖ και ορισμένοι Τούρκοι «πυρήνες» εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά στην πολεμική αεροπορία (TAF), μπορούν να υλοποιήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος».

«Αλλά τώρα ο τουρκικός λαός είναι ακόμα πιο έτοιμος για μια νέα προσπάθεια αναχαίτισης όλων αυτών των σεναρίων», τόνισε ο ίδιος φέρνοντας στο νου μας τις πληροφορίες περί εξοπλισμού Τούρκων φανατικών οπαδών του Ερντογάν με αυτόματα τυφέκια και άλλο οπλισμό για αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο.

«Η Τουρκία, για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της θα λάβει το αμυντικό σύστημα S-400, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να τιμωρηθεί η Άγκυρα. Η κυβέρνηση Τραμπ , ετοιμάζει στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, οι οποίες όμως δεν «συμμορφώνουν» όπως φαίνεται τον Τούρκο πρόεδρο», έτσι οι ΗΠΑ, εκτιμά ο Τούρκος πτέραρχος «μπορεί να οργανώσουν μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».

«Για τους S-400 η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλοντας να τιμωρήσει την Τουρκία είναι σε θέση να οργανώσει πραξικόπημα στην χώρα;», ερωτά ο ίδιος.

Το τμήμα πληροφοριών στο τουρκικό ΓΕΕΔ απαντώντας στην ερώτηση του Τούρκου Πτέραρχου Ισμαήλ Χακί ανέφερε, ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε διένεξη για τους S-400 με τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπορεί να υλοποιήσει κάποια προσπάθεια πραξικοπήματος, διότι η Τουρκία, τόσο οικονομικά, όσο πολιτικά και στρατιωτικά, θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει οποιαδήποτε απόπειρα. Ωστόσο τέτοιες ενέργειες μπορεί να προέλθουν από κάποιες εστίες γκιουλενιστών που υπάρχουν ακόμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος Πτέραρχος ομοίως, ζήτησε προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες εστίες όξυνσης και αναταραχές στην Τουρκία, « να είναι το κράτος σε πλήρη εγρήγορση, όπως και όλος ο τουρκικός λαός να είναι προετοιμασμένος για το οτιδήποτε. Το κράτος και η κυβέρνηση πρέπει να λάβουν προφυλάξεις για το θέμα αυτό. Η Τουρκία κινδυνεύει από οικονομικά και πολιτικά γεγονότα και όλοι οι θεσμοί θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση», είπε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.