ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μονομαχία» Σαλβίνι – Σάντσεθ για 160 πρόσφυγες

«Μονομαχία» Σαλβίνι – Σάντσεθ για 160 πρόσφυγες

Μία «μονομαχία»… 160 πρόσφυγες.

Για 17 ημέρες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αποτελούν τους δύο πόλους στην πολιτική διαμάχη για την υποδοχή των 160 προσφύγων πάνω στο σκάφος της ΜΚΟ Open Arms, με την Ευρώπη, η οποία κινείται σε αργούς ρυθμούς και τον πρόεδρό της, όπως και τον αρμόδιο επίτροπο Μετανάστευσης απόντες, να περιορίζεται να προσφέρει απλώς υπηρεσίες συντονισμού και να επαναλαμβάνει πως δεν έχει αρμοδιότητες για να παρέμβει ώστε να τερματισθεί η τραγωδία τούτη, που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στην πιο θανατηφόρο μεθόριο στον πλανήτη.

Το νιοστό επεισόδιο του δράματος εξελίχθηκε χθες μετά την πρόταση της Ισπανίας να δεχθεί την αποβίβαση των προσφύγων στον λιμένα του Αλχεθίρας, που έγινε δεκτό από τις Βρυξέλλες με ένα συγχαρητήριο μήνυμα προς τη Μαδρίτη.

Όμως η λύση αυτή αντικρούει λογικά την πραγματικότητα, καθώς η Ισπανία, όπως και η Ελλάδα, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex οι χώρες που υποδέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων–παρόλο που φέτος οι ροές τους είναι κατά 30% μικρότερες από πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιταλία βρίσκεται πολύ πιο κάτω σε αντίστοιχους αριθμούς, με τον Μ. Σαλβίνι να τονίζει πως «η Ιταλία έπαψε πλέον να είναι ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.