ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βέλγιο: Ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε ότι έχει εξώγαμο παιδί

Βέλγιο: Ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε ότι έχει εξώγαμο παιδί

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ παραδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μιας γυναίκας που γεννήθηκε εκτός γάμου, της Ντελφίν Μποέλ, η οποία έδινε για χρόνια δικαστικό αγώνα για να αναγνωριστεί ως τέκνο του.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται μια ανακοίνωση του ίδιου του πρώην βασιλιά, ο Αλβέρτος πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματος δικαστηρίου των Βρυξελλών. «Τα επιστημονικά συμπεράσματα υποδεικνύουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Αλβέρτος «αποφάσισε να βάλει τέλος, με αξιοπρέπεια, σε αυτή την οδυνηρή (δικαστική) διαδικασία».

Ο 85χρονος Αλβέρτος ήταν βασιλιάς του Βελγίου για μια εικοσαετία, από το 1993 μέχρι το 2013. Τον περασμένο Μάιο δέχτηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA, με βάση μια απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών. Το αποτέλεσμα της εξέτασης επρόκειτο αρχικά να κρατηθεί απόρρητο.

Η Ντελφίν Μποέλ, μια γλύπτρια 51 ετών, υποστήριζε ότι ήταν καρπός της μακρόχρονης σχέσης που διατηρούσε ο Αλβέρτος με τη μητέρα της, τη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ, τις δεκαετίες του 1960-70.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αλβέρτος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος, παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.