ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Η γέφυρα που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους άνοιξε ξανά (βίντεο)

Ιταλία: Η γέφυρα που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους άνοιξε ξανά (βίντεο)

Έγιναν στη Γένοβα τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, η οποία αντικατέστησε εκείνη που κατέρρευσε πριν από δύο χρόνια, στοιχίζοντας τη ζωή σε 43 ανθρώπους.

Ιταλικά μαχητικά αεροπλάνα, που άφηναν πίσω καπνό στα χρώματα της Ιταλίας, αλλά και δεκάδες πολύχρωμες κορδέλες σήμαναν τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με αποστάσεις και χρήση μάσκας προστασίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την άλλη, υπήρξαν και συγγενείς των θυμάτων που βρήκαν υπερβολική την τελετή εγκαινίων, δεδομένης της προ διετίας τραγωδίας. «Το μόνο που ελπίζω, όπως και για κάθε έργο υποδομής, είναι να συνεχίζουν την συντήρησή του. Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, από σεβασμό σε όσους έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε κάτοικος στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Το πρώτο αυτοκίνητο που διέσχισε τη γέφυρα οδηγούσε ο Πιέτρο Σαλίνι, διευθύνων σύμβουλος της Webuild, του κατασκευαστικού ομίλου που είναι υπεύθυνος. Η νέα γέφυρα σχεδιάστηκε από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Θυμίζουμε πως στις 14 Αυγούστου του 2018, σε συνθήκες κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης, η γέφυρα Μοράντι στη Γένοβα, που πήρε το όνομά της από τον μηχανικό που τη σχεδίασε, κατέρρευσε ξαφνικά προκαλώντας την πτώση δεκάδων οχημάτων που εκείνη τη στιγμή τη διέσχιζαν, με αποτέλεσμα 43 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.