ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ιαπωνία: Το πρώτο αεροπλάνο-πλανητάριο στον κόσμο ξεκίνησε τα ταξίδια του (βίντεο)

Ιαπωνία: Το πρώτο αεροπλάνο-πλανητάριο στον κόσμο ξεκίνησε τα ταξίδια του (βίντεο)

Μία ιαπωνική αεροπορική εταιρεία πρόσφερε μία μοναδική εμπειρία στους επιβάτες της, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πετάξουν με ένα αεροπλάνο «πλανητάριο» και να παρατηρήσουν τον γαλαξία μας εν ώρα πτήσης!

Δεκάδες επιβάτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι, στην κυριολεξία μέσα στα αστέρια, σε ένα αεροσκάφος StarFlyer, στο αεροδρόμιο Κιτακιούσου, στην Ιαπωνία.

«Ήταν τόσο όμορφο και εντυπωσιακό, σαν να είχα πάει στο διάστημα», ανέφερε για την εμπειρία του ένας επιβάτης όταν άνοιξαν τα φώτα μετά την 30λεπτη προβολή, ενώ το αεροπλάνο πέταγε σε κύκλους στον ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο.

Συνολικά έξι βιντεοπροβολείς εγκαταστάθηκαν στο αεροσκάφος, έχοντας ο καθένας τη δυνατότητα να προβάλει ένα εκατομμύριο αστέρια.

Ο εξοπλισμός ήταν ευθυγραμμισμένος στον διάδρομο του αεροπλάνου, δημιουργώντας έναν έναστρο ουρανό στην καμπίνα, ο οποίος όπως αναφέρεται είναι συγκρίσιμος με μοντέλα αντίστοιχα αυτών που χρησιμοποιούνται σε πλανητάρια.

Οι επιβάτες έβγαλαν φωτογραφίες της «γαλαξιακής οροφής» ενώ η φωνή του σχεδιαστή και δημιουργού Τακαγιούκι Οχίρα καθοδηγούσε το κοινό και εξηγούσε τους αστερισμούς κατά τη διάρκεια της προβολής.

Χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, η καμπίνα είναι πιο σκοτεινή κατά τη διάρκεια της προβολής του πλανηταρίου από ό, τι κατά τις κανονικές συνθήκες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν την παρατήρηση των άστρων υπό καλύτερες συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To 1998, το «MEGASTAR» αποτέλεσε τον πρώτο προβολέα πλανητάριου που μπορεί να προβάλλει τον μεγαλύτερο αριθμό αστεριών στον κόσμο. Το σύμπαν στην καμπίνα του αεροπλάνου αναπαράχθηκε από έξι τέτοια compact μοντέλα αυτού του τύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.