ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βρετανία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Η Βρετανία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Τα βρετανικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μέσςα στο επόμενο δεκαήμερο, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του εθνικού συστήματος υγείας (ΝΗS) να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όπως αναφέρουν «Guardian» και «Daaily Mail».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του NHS, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer, έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, αρχικά μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που θα εμβολιαστεί. Έτσι, φαίνεται να μπαίνει στον «πάγο» το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα είχαν και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι δηλώνουν πως, αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μία «προδοσία».

Όπως αναφέρει ο «Guardian», η φύση του εμβολίου της Pfizer είναι αυτή που οδηγεί σε αναπροσαρμογή της σειράς προτεραιότητας. Η χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όσους ζουν στις προαναφερθείσες μονάδες ή είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, αναμένεται να χορηγηθεί το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca, το οποίο αναμένεται να πάρει επίσης έγκριση κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.