ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Πεσκόφ για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών: «Αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ»

Ν.Πεσκόφ για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών: «Αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ»

Το Κρεμλίνο, δια στόματι του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποιεί πως η απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ Ρώσους διπλωμάτες, κάνει τις σχέσεις της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας με τη Μόσχα, ακόμη πιο δύσκολη.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει τη δέσμευση του μπλοκ να οικοδομήσει σχέσεις μεταξύ των χωρών και να προωθήσει έναν παραγωγικό διάλογο.

«Υπάρχει μια προφανής αντίφαση στις δηλώσεις των μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με την επιθυμία τους να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη χώρα μας με βάση τις πραγματικές τους ενέργειες», σημείωσε.

«Αυτές οι ενέργειες, φυσικά, δεν μας επιτρέπουν να προσποιούμαστε ότι υπάρχει πιθανότητα ομαλοποίησης των σχέσεων και επανέναρξης του διαλόγου με το ΝΑΤΟ. Αντίθετα, αυτές οι προοπτικές υπονομεύονται σχεδόν πλήρως» πρόσθεσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

Για «αβάσιμες» και «υποκριτικές» ενέργειες και δηλώσεις από μέρους ΝΑΤΟ, αλλά και «γελοίο κόλπο» έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Επισήμως, η ρωσική πλευρά ειδοποιήθηκε για αυτό στις 6 Οκτωβρίου. Το βήμα αυτό εξέπληξε τα μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά δεν ήρθε σαν έκπληξη. Εξέπληξε λόγω της αλαζονείας του, καθώς δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για τους λόγους» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Γιατί δεν αποτέλεσε έκπληξη; Γιατί το προσωπικό της μόνιμης αποστολής μας έχει ήδη μειωθεί τόσο το 2015 όσο και το 2018. Είναι μία σταθερή γραμμή που ακολουθεί το ΝΑΤΟ» επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ σχολίασε πως η απέλαση δεν σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, ωστόσο «καταγράφουμε αύξηση της ρωσικής δραστηριότητας» και «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, πρέπει να δράσουμε, επειδή αισθανόμαστε ότι το προσωπικό της ρωσικής αποστολής πραγματοποιεί κινήσεις που δεν είναι συνεπείς με την ιδιότητά τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.