ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bloomberg: “Δεν αρκεί η προσπάθεια στην Μέρκελ”

Bloomberg: “Δεν αρκεί η προσπάθεια στην Μέρκελ”

Στον πυρετό των προετοιμασιών της προεκλογικής της εκστρατείας για μία τρίτη θητεία μέσα στο 2013 η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμμένει σθεναρά στην αντίθεσή της για ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ολλανδία και Φινλανδία, δύο χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, εμφανίζονται θερμοί υποστηρικτές των πολιτικών πεποιθήσεων της γερμανίδας καγκελαρίου με τους πιστωτές ωστόσο να εξετάζουν μία ηπιότερη μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, συμπεριλαμβανομένης μίας μείωσης των επιτοκιών των δανείων προς την χώρα αλλά και την προσωρινή αναστολή πληρωμής τόκων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg ο εύθραυστος συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά κέρδισε έδαφος με την επιτυχία του να καταφέρει να περάσει άλλο έναν προϋπολογισμό λιτότητας και να θεσπίσει μεταρρυθμίσεις που έδωσαν «ανάσα» στην ελληνική οικονομία, κάνοντάς την πιο ανταγωνιστική.

Μετά από τρία χρόνια επίπονων μέτρων λιτότητας  για τη χώρα, οι πιστωτές αναγνωρίζουν τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς και με την ανεργία να έχει φτάσει το 25,1% δείχνουν τη συμπάθειά τους στην ελληνική πλευρά – ανάμεσα σε αυτούς και η Σιδηρά κυρία Άνγκελα Μέρκελ, κυρίαρχη προσωπικότητα στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Ωστόσο το χθεσινοβραδινό πόρισμα της ολονύχτιας σύσκεψης – θρίλερ αποδεικνύει περίτρανα ότι με «τσάι και συμπάθεια» λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να δοθεί, τουλάχιστον άμεσα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.