ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της Τ.Μέι – Η Βρετανία πάει για Brexit χωρίς συμφωνία με ΕΕ

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της Τ.Μέι – Η Βρετανία πάει για Brexit χωρίς συμφωνία με ΕΕ

Η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών καταδίκασε χθες το «χλιαρό» Brexit και σήμερα έδωσε την ώθηση στη Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε έξοδο από την ΕΕ χωρίς πρότερη συμφωνία, μια «ειλικρινής» και «καθαρή» αποχώρηση από την γερμανοκρατούμενη ΕΕ.

Με ευρεία πλειοψηφία 19 εδρών η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος νόμισε ότι η απόρριψη του σχεδίου του «μαλακού» Brexit νόμιζε ότι αποτελούσε και απόριψη του Brexit, αλλά μάλλον έκανε λάθος: Οι Βρετανοί ψήφισαν να βγουν από την ΕΕ, όχι να εκλέξουν το «νερόβραστο» Τ.Κόρμπιν για να τους ακυρώσει την έξοδο από την ΕΕ ή να τους φέρει ένα χειρότερο σχέδιο από αυτό της Μέι.

Κατά της πρότασης μομφής ψήφισαν 325 βουλευτές και υπέρ 306 και πλέον σε 72 μόλις ημέρες η ΕΕ θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τ.Μέι έλαβε τη στήριξη από το συγκυβερνών Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας, που χθες καταψήφισε το σχέδιό της και τώρα θα πρέπει να φέρει ενώπιον της βουλής των Κοινοτήτων μια νέα πρόταση για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ μέχρι την 21 Ιανουαρίου, αν και κάτι τέτοιο μάζι απίθανο.

Το σφόδρα πιθανό είναι η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία με την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και να ζητήσει της εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου για την εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια η Τερέζα Μέι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι μια έξοδος χωρίς συμφωνία είναι καλύτερο σενάριο από μια έξοδο με μια κακή συμφωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.