ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν (φώτο-βίντεο)

Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν (φώτο-βίντεο)

Είναι 41 ετών διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών. Υιοθετεί αριστερή κοινωνική πολιτική αλλά δεξιά αντιμεταναστευτική ατζέντα και είναι η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία.

Ο λόγος για την 41χρονη Μίτι Φρεντερίκσεν, που με το αβίαστο χαμόγελο δεσμεύτηκε στους συμπολίτες της ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

Η Μίτι έχει δεσμευτεί στους συμπολίτες της ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

Η Μίτι έχει ταχθεί υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης, όμως πριν από εννέα χρόνια, δέχθηκε δριμεία κριτική όταν έγινε γνωστό ότι τα παιδιά της τα στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο. «Θα ήταν υποκρισία να βάλω την πολιτική μου σταδιοδρομία πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου», είχε δηλώσει χωρίς περιστροφές. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Αφρικής.

«Η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, η μαζική μετανάστευση και η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων είναι επιζήμια για τους πολίτες», γράφει η βιογραφία της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Ruptly/status/1136608756949823490

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.