ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σι Τζινπίνγκ: «Θέλουμε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ αλλά εάν χρειαστεί θα αντεπιτεθούμε – Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο»

Σι Τζινπίνγκ: «Θέλουμε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ αλλά εάν χρειαστεί θα αντεπιτεθούμε – Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο»

Την επιθυμία της Κίνας να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, σε σχέση με τη σινο-αμερικανική διαμάχη, αλλά και την αποφασιστικότητα της χώρας να «αντεπιτεθεί», διεμήνυσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

«Θέλουμε να δουλέψουμε για μία – σε μια πρώτη φάση – συμφωνία στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας», σημείωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, μιλώντας στους εκπροσώπους ενός διεθνούς φόρουμ.

Και τόνισε: «Όταν χρειαστεί, θα αντεπιτεθούμε, αλλά εργαζόμαστε ενεργά, προσπαθώντας να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο».

«Δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο και δεν είναι κάτι που θέλουμε», σημείωσε ακόμη.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν υψηλότερους δασμούς σε βάρος της Κίνας, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην παρούσα φάση, οι ΗΠΑ και η Κίνα καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία, μετά το 2018, οπότε και ξεκίνησε η εμπορική διαμάχη των δύο χωρών που έχει οδηγήσει στην ανταλλαγή δασμών μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.