ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εγκρίθηκε αποστολή στήριξης των αφρικανικών δυνάμεων στο Μάλι από την ΕΕ

Εγκρίθηκε αποστολή στήριξης των αφρικανικών δυνάμεων στο Μάλι από την ΕΕ

Συμφώνησαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ’ αρχήν να στηρίξουν έμπρακτα την αποστολή της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και της Αφρικανικής Ένωσης στο Μαλί, στόχος της οποίας είναι η εκδίωξη των ένοπλων ισλαμιστών που έχουν καταλάβει το βορρά της χώρας αυτής.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σχέδιο, περίπου 250 Ευρωπαίοι εκπαιδευτές θα αναχωρήσουν στις αρχές του νέου έτους για το Μπαμακό προκειμένου να εκπαιδεύσουν τέσσερις ταξιαρχίες στρατιωτών του Μαλί. Ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους μέσα σε έξι μήνες.

Οι υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει σύντομα την αφρικανική αποστολή και οι ίδιοι να είναι σε θέση να εγκρίνουν την ευρωπαϊκή αποστολή στη σύνοδό τους του Δεκεμβρίου. Ευρωπαίος διπλωμάτης τόνισε ότι “το θέμα είναι να καταστήσουμε το στρατό του Μάλι αποτελεσματικό, καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο. Πρέπει να ανακτήσει τον αυτοσεβασμό του” που έπεσε πολύ χαμηλά αφότου ισλαμιστές και αυτονομιστές Τουαρέγκ κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της χώρας την περασμένη άνοιξη.

Την αποστολή εκδίωξης των ισλαμιστών θα αναλάβει μια διεθνής δύναμη αποτελούμενη από 3.300 άνδρες από διάφορες χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.