ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φήμες παραίτησης της Μέι!

Φήμες παραίτησης της Μέι!

Έντονο είναι τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο στην Βρετανία με πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανότητα παραίτηση της Μέι στις έκτακτες δηλώσεις που θα προβεί σε λίγη ώρα μπροστά στους δημοσιογράφους

Η δήλωση θα γίνει μία ημέρα μετά το «φιάσκο» της Βρετανίδας πρωθυπουργού στην άτυπη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, όπου οι ηγέτες κρατών-μελών της επιτέθηκαν για το σχέδιό της.

Η ανακοίνωση για την είδηση έχει φουντώσει τη σεναριολογία, με ορισμένους να μιλούν ακόμη και για παραίτηση ή και για προκήρυξη γενικών εκλογών, σενάρια που διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο. Πάντως, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει αλλαγή σχεδίων για το επικείμενο Brexit ή ακόμη και εμμονή της στο σχέδιο Τσέκερς, που επί της ουσίας έχει απορριφθεί, στέλνοντας προφανώς μήνυμα προς τους ηγέτες της ΕΕ.

Πάντως, η δήλωση έχει καθυστερήσει, με το BBC να αποδίδει την καθυστέρηση σε τεχνικούς λόγους.

«Η ΕΕ μας προσφέρει δύο επιλογές»

Η Τερέζα Μέι ξεκινώντας τις δηλώσεις της σημείωσε ότι πάντα έλεγε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ήταν δύσκολες. Αν και οι δύο πλευρές – ΕΕ και Βρετανία- θέλουν συμφωνία, υπάρχουν δύο θέματα στα οποία υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με την Μέι, η ΕΕ προσφέρει μόνο δύο επιλογές για τη μελλοντική οικονομική σχέση.Η μία επιλογή αφορά την τήρηση όλων των κανόνων της ΕΕ, δηλαδή να υπάρχει «ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την ΕΕ» και καμία εμπορική συμφωνία με άλλες χώρες. Σύμφωνα με την Μέι, αυτό είναι «κοροϊδία» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Η δεύτερη επιλογή προβλέπει μια βασική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που παρέμεινε στην τελωνειακή ένωση, διαχωρισμένη μόνιμα από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Βόρεια Ιρλανδία είναι «αναπόσπαστο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου… κάτι που δεν θα συμφωνήσω ποτέ, τόνισε.

Και οι δύο επιλογές, είπε η πρωθυπουργός, αποτελούν «μια κακή συμφωνία. Έχω πει ότι μια μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία».

Επίσης, ανέφερε ότι συμπεριφέρθηκε στην ΕΕ μόνο με σεβασμό και αναμένει την ανάλογη αντιμετώπιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα μπορούμε να ακούσουμε από την ΕΕ ποια είναι η πραγματική εναλλακτική και μπορούμε να τη συζητήσουμε», αναφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.