ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Νέα καθυστέρηση στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών – Αυξάνεται η αγωνία των τουριστικών χωρών

Γερμανία: Νέα καθυστέρηση στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών – Αυξάνεται η αγωνία των τουριστικών χωρών

Μετά από έντονες ενστάσεις του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU), η γερμανική κυβέρνηση ανέβαλε την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί, το θέμα δεν θα περιλαμβάνεται πλέον στην ημερήσια διάταξη του αυριανού (27 Μαΐου) υπουργικού συμβουλίου γράφουν οι εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland) στις εκδόσεις της Τετάρτης, επικαλούμενες κυβερνητικούς κύκλους. Αντ ‘αυτού, το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίασή του στις 3 Ιουνίου.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σκόπευε να άρει την παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τουρίστες, η οποία ισχύει από τα μέσα Μαρτίου, για 31 ευρωπαϊκές χώρες από τις 15 Ιουνίου. Αντ ‘αυτού, θα υπάρξουν τώρα πιθανόν ταξιδιωτικές πληροφορίες για κάθε μεμονωμένη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Ζέντερ, έκανε λόγο για «μονομερή προσέγγιση του υπουργού Εξωτερικών» και ζήτησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό να ασχοληθεί καταρχάς σε βάθος με το ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ο επίσης χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, είχε επίσης εκφράσει επιφυλάξεις στην κυβέρνηση. Το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CSU) φοβάται ότι μέσω των περισσότερων ταξιδιωτικών επιλογών θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού – και ενδέχεται επίσης να ελπίζει σε περισσότερο εγχώριο τουρισμό εάν διατηρηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες για ξένες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.