ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Μέρκελ προς μέλη ΕΕ: «Να υποστηρίξουμε την Ελλάδα αλλά… όπου έχει δίκιο!»

Α.Μέρκελ προς μέλη ΕΕ: «Να υποστηρίξουμε την Ελλάδα αλλά… όπου έχει δίκιο!»

Η καγελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο είπε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα με την Τουρκία αλλά στα σημεία που έχει… δίκιο.

Ερωτώμενη για την κρίση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας είπε:

«Πρέπει να πάρουμε σοβαρά όσα λένε οι Έλληνες φίλοι μας, είναι καθήκον μας ως κράτη μέλη της ΕΕ να τους στηρίξουμε σε όσα έχουν δίκιο», τόνισε η Καγκελάριος.

«Δεν θέλουμε περαιτέρω κλιμάκωση, σαν Γερμανία είμαστε δεσμευμένοι γι’αυτό» είπε η κ. Μέρκελ, και συνέχισε: «Για αυτό και πρέπει να μιλάμε και στις δύο πλευρές».

Επιπλέον πρόσθεσε πως είναι απαραίτητες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας για τις ΑΟΖ.

«Η σχέση μας με την Τουρκία είναι διαφορετική. Συνομιλώ συχνά με τον κ. Ερντογάν και θα σας ενημερώσω», είπε.

Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μιλήσει σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «υπάρχει όμως τακτική επαφή» συμπλήρωσε.

H ίδια υποστήριξε ότι έχει συζητήσει έντονα το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ. Η διένεξη μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσει κανείς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας», είπε.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έρχονται την ώρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η φράση της καγκελαρίου για την Ελλάδα, «όπου έχει δίκιο», δείχνει πως η Γερμανία σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ των ελληνικών θέσεων στη διαμάχη με την Τουρκία, καθώς σημαίνει πως για το Βερολίνο, η Ελλάδα κάπου έχει και… άδικο.

Για το μόνο που δεσμεύτηκε και ήταν ξεκάθαρη η Μέρκελ ήταν πως δεν επιθυμεί κλιμάκωση και πως πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπό αυτή την έννοια «δίκιο» θα είναι ό,τι συμφωνηθεί εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.