ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σ.Μισέλ για την επίθεση στη Λυών: «Όλες οι σκέψεις μας είναι στον Έλληνα ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου»

Σ.Μισέλ για την επίθεση στη Λυών: «Όλες οι σκέψεις μας είναι στον Έλληνα ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου»

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καταδίκασε την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Έλληνας ορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Λυώνν ο Σαρλ Μισέλ συμπλήρωσε ότι “όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου”. “Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία”, κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο ελληνορθόδοξος ιερέας πυροβολήθηκε 2 φορές, σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία. Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Στο Παρίσι επιστρέφει εσπευσμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός. Είναι η δεύτερη επίθεση σε εκκλησία στη Γαλλία μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λυών και στη συνέχεια διέφυγε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Ο δράστης πυροβόλησε τον ελληνικής καταγωγής ιερέα με κυνηγετικό όπλο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Ο ιερέας είχε τραυματιστεί στο στήθος και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.