ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε «πάρκινγκ» της ΕΕ μετατρέπεται η Ελλάδα – Το «σκέπτεται» η Κομισιόν αν θα επιστρέψουν 1.450 αλλοδαποί στην Τουρκία!

Σε «πάρκινγκ» της ΕΕ μετατρέπεται η Ελλάδα – Το «σκέπτεται» η Κομισιόν αν θα επιστρέψουν 1.450 αλλοδαποί στην Τουρκία!

«Υπό προετοιμασία» βρίσκεται η απάντηση της Κομισιόν στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Μάλλον στις Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει να κάνουν την Ελλάδα διεθνές “πάρκινγκ” την ίδια στιγμή που το ημερήσιο αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από αλλοδαπούς που προσπαθούν να “ενσωματωθούν”.

Δυστυχώς σταδιακά με την πολιτική του “μπολιάσματος” η κοινωνία αρχίζει και ζει με υποθέσεις όπως το ειδεχθές έγκλημα στον Δομοκό μεταξύ Πακιστανών ή της διπλής δολοφονίας στο Λουτράκι ή όταν παράνομοι μετανάστες έχουν κάνει κατάληψη σε σπίτι στη Χίο και τόσα άλλα.

Πίσω στην ελληνική αίτηση και για το αν θα επιστραφούν 1.450 αλλοδαποί η Κομισιόν σε ένα αστείο ακόμα σκεπτικό συμπληρώνει ότι «η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξακολουθεί να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια συνέχισης των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι «με την ίδια επιστολή, η Ελλάδα υπέβαλε επίσης αίτημα για βοήθεια από τη Frontex» και καταλήγει ότι «ο οργανισμός μπορεί να παράσχει πρακτική βοήθεια στην πραγματοποίηση επιστροφών σύμφωνα με την εντολή του».

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα στην Κομισιόν και τη Frontex για την άμεση επιστροφή στην Τουρκία

Αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 ατόμων ξένης καταγωγής που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, κατέθεσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η Ελλάδα ζητάει να επιστρέψουν στην Τουρκία 955 μετανάστες που μπήκαν στη χώρα μας από την Τουρκία και βρίσκονται στη Λέσβο, 180 που βρίσκονται στη Χίο, 128 που βρίσκονται στη Σάμο και 187 στην Κω, των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα και ως εκ τούτου είναι επιστρεπτέοι, βάσει της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο του 2020 καταγράφηκαν συνολικά 139 επιστροφές προς την Τουρκία, ενώ η διαδικασία των επιστροφών έχει σταματήσει από τις 15 Μαρτίου 2020, οπότε και η Τουρκία επικαλέστηκε τις δυσκολίες που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.